Rezultate pentru "amenajari interioare"

Cel mai bun lucru pe care îl poate face o fereastră este să dispară

Fereastra e mediatorul unei relații bune pe care o cameră de locuit trebuie să o aibă cu spațiul exterior și, mai ales, cu lumina Soarelui. O companie elvețiană dedică timp și energie cercetării în domeniul sistemelor de ferestre glisante. În mod ironic, producătorii de ferestre caută modalități prin care să-și ascundă munca mai mult decât să o arate.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Covorul puzzle

Într-o cameră obișnuită, covorul este cel care intră primul și iese ultimul. Un sistem brevetat de o companie americană schimbă complet viața carpetelor și covorașelor de orice fel. Flor alungă monotonia, repară stricăciunile, se adaptează cu repeziciune și, nu în ultimul rând, arată spectaculos datorită asamblării modulare, asemănătoare unui puzzle.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Moștenirea tapiseriilor franceze din secolul al XIX-lea – Casa Braquenié

Furnizor de tapiserii și covoare pentru Napoleon al III-lea, împărăteasa Eugenie a Franței și Victor Hugo. Decorator al castelelor germane și belgiene și restauratorul lor după terminarea celui de-al doilea Război Mondial. Cartea de vizită Braquenie are toate argumentele istorice ale unui producător obișnuit cu cerințele unor clienți cu pretenții.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Panourile macrame și pereții reliefați

Tehnologic vorbind, foarte puține idei ale arhitecților mai pot fi declarate imposibile. Astfel, o companie americană se ocupă de crearea paravanelor decupate în orice model și formă cu ajutorul computerului, realizând adevărate dantele din material dur. În același timp, 3D Surface modelează pereți texturați pentru a da o nouă dimensiune designului interior. Singura provocare rămâne imaginația.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Studioul de design care judecă o carte după coperte – Juniper Books

Pe măsură ce cărțile părăsesc varianta tipărită pentru avantajele dispozitivelor digitale, bibliotecile au opțiunea de a deveni fie piese de muzeu, fie mobilier cu rol decorativ. Juniper Books e un studio de design care alcătuiește colecții de cărți la comandă, stabilind de la titluri până la coperte tot ce ține de aspectul bibliotecii în cauză și asigurându-se că volumele din hârtie nu ne părăsesc încă apartamentele.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Echilibru între vechi și nou – sediul renovat al unei agenții de branding

Un birou de arhitectură din Ohio, SUA, a găsit o soluție interesantă pentru combinarea arhitecturii clasice cu nevoile moderne ale unei firme de branding. Rezultatul arată că se poate ajunge la un echilibru între vechi și nou și poate fi interpretat ca o soluție viabilă și pentru problemele de același gen din România.

+ Citiți tot articolul Comentați acum