Rezultate pentru "aero"

Piaggio nu înseamnă doar scutere – avionul P180 Avanti II

Unul dintre primii producători de motoare și componente aeronautice din istorie, Piaggio a devenit cunoscut mai ales pentru motocicletele pe care le produce. Piaggio Aero Industries își propune să completeze imaginea scuterelor Vespa cu unul dintre cele mai performante avioane private produse vreodată. Faceți cunoștință cu avionul privat P180 Avanti II.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Conceptul mașinii zburătoare prinde viață cu adevărat

Conceptele de mașini zburătoare au mers aproape în întregime spre direcția automobilelor cu aripi. PAL-V, o companie olandeză, nu numai că nu anunță un simplu concept, dar duce dezvoltarea într-o direcție cu totul nouă: primul automobil-giroplan perfect viabil.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Concept: primul avion privat supersonic silențios ar putea începe zborurile în 2014

Un proiect de avion supersonic de mici dimensiuni ar putea intra în faza de teste în anul 2014, cu o viteză de croazieră de 1,8 Mach (~2200 km/h), aproape dublul vitezei sunetului, și o capacitate de până la 12 pasageri.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Akoya, avionul cu talente ascunse

O aeronavă de clasă mică, Akoya este primul avion capabil să aterizeze pe sol, apă sau zăpadă fără modificări de la un mediu la altul. Poate transporta doi pasageri cu o viteză de croazieră de peste 200 km/h pe o distanță de 1000 km, folosind în medie aceeași cantitate de combustibil din rezervorul unei limuzine.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Honda pregătește livrarea primul său avion cu reacție

Cunoscut în special pentru motociclete și mașini, producătorul Honda se apropie de lansarea primei sale aeronave. Un avion de mici dimensiuni construit pentru utilizarea în regim taxi sau ca avion privat, Hondajet aduce un design nou în clasa lui și soluții pentru rezolvarea unui set de probleme precum zgomotul, consumul de carburant sau emisiile poluante.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Boeing va livra primul avion 787 Dreamliner – cel mai avansat avion de pasageri din lume

Compania aeriană japoneză ANA va fi prima din lume care va folosi cel mai nou model de avion Boeing, numit 787 Dreamliner, pe ruta Tokyo – Hong Kong. Avionul este la ora actuală cel mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil dintre toate produsele Boeing, dar lansarea sa a fost întârziată de mai multe ori în ultimii ani pe fondul mai multor probleme tehnice și a lipsei unor componenete.

+ Citiți tot articolul Comentați acum

Aer de limuzină – Eurocopter EC145 „Mercedes-Benz Style”

Cel mai mare producător de elicoptere civile din lume, Eurocopter, și Mercedes-Benz au prezentat un model aparte, inspirat ca materiale și finisări din lumea automobilelor.

+ Citiți tot articolul Comentați acum