Design

Valoare sustenabilă – Team 7

scris pe 20 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 5126 vizualizări
team 72

În cazul mobilierului, ecologia se traduce cum nu se poate mai simplu. Nevoia pentru piese rezistente, fabricate natural din materiale complet reciclabile a atras atenția unuia dintre cele mai premiate ateliere de creație din ultimii ani.

Pare un curent de inspirație modernă, dar „eco-design furniture“ există, la fel ca și marca Team 7, de mai bine de jumătate de secol. Brandul austriac nu poate fi suspectat astfel de motive de marketing pentru care susține cu atâta înverșunare abordarea ecologică asupra producției… complet ecologică!

Team 7 este un brand care și-a construit întreaga filosofie de funcționare în jurul sustenabilității absolute. Produce piese de mobilier spectaculoase folosind lemn provenit exclusiv din surse europene care pot demonstra un management corect al pădurilor. Finisajele, îmbinările și o mulțime de alte detalii sunt realizate de asemenea din materiale bio-degradabile. Lacurile și patinele sunt produse din ingrediente complet naturale, fără formaldehide sau alți compuși chimici dovediți a fi dăunători. Obsesia firmei merge atât de departe încât inclusiv resturile de lemn rezultate în urma producției sunt folosite pentru a încălzi fabrica.

Dar dincolo de detalii, întreaga colecție este o încântare. Produsele companiei sunt pregătite să mobileze living-uri și dormitoare, spații de lucru, bucătării și camere pentru copii. Sunt foarte elegante, stilate și mai ales călduroase. Iar în plus, prezintă garanția de a se degrada la fel de ușor ca un buștean din pădure. Despre câte dintre piesele de mobilier din casele noastre se poate spune asta?


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului