Design

Un loc de muncă fără stres

scris pe 06 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 14037 vizualizări
featured

Cel mai probabil citiți aceste rânduri din același gen de loc din care au și fost scrise – un birou. Șansele ca serviciul la care mergeți zilnic să arate ca atelierul de arhitectură din următoarele imagini sunt însă destul de mici. Doar dacă nu lucrați pentru firma Selgas & Cano.

Sediul e poate cel mai important detaliu din cartea de vizită a unui birou de arhitectură. Iar pentru un astfel de atelier de creație, biroul construit în apropierea Madrid-ului nu putea face o impresie mai bună.

Ceea ce în teorie este extrem de simplu, arată ca o imagine decupată dintr-o lume complet paralelă cu a noastră. Clădirea în care își desfășoară activitatea arhitecții spanioli Jose Selgas și Lucia Cano este un exemplu de grijă pentru mediu și dezvoltarea unei atmosfere creative de lucru.

Biroul arată ca un vagon de metrou, desfășurat pe lung și decupat în mai mult de jumătate de către un geam arcuit, construit din acril transparent. Este scufundat în pământ, ceea ce asigură o izolare termică naturală și permite deschiderea geamurilor printr-un sistem de scripeți acționați manual, detaliu care contribuie la aerisirea pe timp de vară.

Se obține un loc de muncă extrem de prietenos, atât cu mediul înconjurător cât și cu proprii angajați. V-ar plăcea să lucrați aici?

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului