Design

Un cort numit dorință – Holtkamper Kyte

scris pe 28 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 7624 vizualizări
featured

„1 mai muncitoresc“ sau nu, niciun hotel nu poate să ofere satisfacția unei vacanțe în aer liber. Iar atunci când producătorul echipamentului de campare este firma olandeză Holtkamper toate inconvenientele „mersului cu cortul“ devin istorie.

Uitați tot ce știați despre corturi. Modelul Kyte nu este unul obișnuit, la fel cum nici marca Holtkamper nu face parte din lista producătorilor de masă pentru astfel de echipamente. Dezvoltarea proiectului, o spune designerul și fondatorul brandului, Bert Holtkamp, a durat nu mai puțin de 18 luni, iar rezultatul este protejat de numeroase sisteme patentate de companie.

Kyte este o structură de dimensiuni mari. Și totuși, unul dintre primele detalii care face diferența este faptul că stâlpul principal este prins de prelată tot timpul. Construit din fibră de carbon, acesta nu numai că are o greutate foarte mică, dar se montează paralel cu solul, fiind fixat de rulotă. După fixare, prelata se prinde în pământ și…cam asta e tot. Extensiile acoperișului , care se autosusțin, au rolul de protecție a pereților, dar în mod evident, contribuie și la o mai bună izolare a interiorului de apă și razele soarelui.

Sistemul brevetat Airco, o pânză specială, previne formarea igrasiei în interior fără a împiedica aerisirea corectă a habitaclului. Inclusiv acoperișul este construit pe straturi, astfel încât între mediul exterior și interiorul construcției să existe în permanență o „incintă de control climatic“. Deși numele sună puțin bombastic, camera nu face altceva decât să regleze schimbul de aer și previne formarea condensului pe timp de ploaie.

Patul măsoară 210×155 cm și se strânge ușor pentru eliberarea spațiului. 1.500 de litri de spațiu stau la îndemâna proprietarului în rulota care se livrează odată cu pachetul. Același spațiu se regăsește și în interior, odată ce cortul a fost montat. Accesul la bagaje nu necesită despachetarea și, deși mai greu de coborât pe faleza plajei, rulota vine cu avantajul unei bucătării complet utilate. Aragaz, frigider, spațiu pentru pregătirea mâncării și, așa cum producătorul ține să menționeze, toate locurile de stocare sunt amplasate la îndemână.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului