Design

Restaurantul florărie – The Folly

scris pe 19 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 13392 vizualizări
featured

The Folly este un concept răcoritor pentru un restaurant, fie el londonez sau nu. Un loc unic, adresat în special nehotărâților. Inclusiv patronilor le-a fost greu să se hotărască dacă vor să facă din el grădină botanică sau restaurant-bar. Soluția a fost simplă – le-au făcut pe amândouă într-un singur loc.

Drake și Morgan, cei doi patroni, și-au dorit totul de la The Folly – aer cosmopolit, decor botanic, mâncare bună și mobilier de calitate. Conform imaginilor, au reușit să obțină tot ce își propuseseră și tocmai din acest motiv rezultatul pare a fi unul dintre cele mai eclectice exemple de acest gen din lume.
The Folly este practic un restaurant construit în jurul unei florării. Abundă în plante și decorațiuni cu iz botanic și chiar are un magazin de flori în interior. S-a lansat cu ideea de a fi o oază naturală în mijlocul unui oraș aglomerat și decorat, ca orice mare metropolă, cu betoane sterile. Ideea naturală predomină de altfel în întreg spațiul. Pereții sunt acoperiți cu tapete florale, la fel cum și fotoliile sunt îmbrăcate în pânze de culoare verde, cu decorațiuni similare. Trunchiul unui molid norvegian, înalt de 8m, trece prin tavanul subsolului, ajungând până în apropierea barului în forma unui stup de albine de la parter. Sala mare de mese este amenajată cu mobilă din lemn masiv care se așază lângă scaune cu design modern.

O zonă separată de traficul principal al restaurantului este masa bucătarului, un loc în care, ușor de intuit, clienții pot asista direct la prepararea principalelor mâncăruri din meniu în compania chef-ului. În spatele parterului se deschide și o zonă de bibliotecă unde se servește cafeaua și de unde poate fi împrumutat liber orice volum.

Meniul ilustrează perfect ideea de cosmopolitism, reunind mâncăruri din întreaga lume, de la insulele grecești la sendvișuri New Yorkeze și preparate din Tailanda. Un punct forte, o spun comentariile de pe forumuri sunt barmanii localului care au în grijă o listă de 26 de cocktail-uri.

Restaurantul poate fi găsit on-line la thefollybar.co.uk. În Londra, adresa este Gracechurch numărul 41.

În ciuda faptului că nu este atât de bine filmat, videoul de mai jos vă ajută să vă faceți o idee despre modul în care se îmbină spațiile în interiorul restaurantului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului