Design

Paharul de vin, reinventat – rEvolution de Martin Jakobsen

scris pe 20 Ian 2012 de Constantin Barbu 15347 vizualizări
feat revolution_02

Reinventarea paharelor pentru vin poate fi o idee bună sau erezie curată, în funcție de perspectiva persoanei întrebate. Designerul Martin Jakobsen face în mod clar parte din prima tabără, iar paharul rEvolution este, din punctul său de vedere, evoluția firească a unuia dintre cele mai vechi recipiente folosite de omenire.

În locul unui picior clasic, paharul oferă o suprafață aplatizată la baza unui glob, iar scopul vechiului element de susținere a recipientului este acum de mâner.

Indiferent de modul în care este ținut, paharul oferă o deshidere la un unghi de 45 de grade pentru degustarea vinului.

Paharele sunt produse în Boemia și pot fi comandate și online. Mai multe detalii pe site-ul oficial al designerului.


5 comentarii

  • Anonymous Coward pe 21 Jan 2012

    Nu-s asa de convins de ideea pe orizontala. Una din chestiile faine la vin e culoarea. Cre’ ca un pahar cu picior inalt o pune mai fain in evidenta. In plus, la forma de cauc a acestui pahar cre’ ca iti lasi repede amprentele pe pahar, nu doar pe toarta – toarta fiind doar un bat de sticla fara vreun stop la capat, ca cel oferit de talpa unui pahar normal, nu cred ca ofera aceeasi priza ca un picior vertical. ori amprentele pe pahar cam strica aspectul.

    Reply
  • alex_1 pe 22 Jan 2012

    cred ca din punct de vedere al inhlarii aromei ar fi un plus…
    intr-adevar culoarea este un element iportant sin aprecierea unui pahar de vin, insa mai importante sunt gustul si aroma. daca prin aceasta noua forma este mai usor de aerisit vinul iar in acelasi timp aroma este retinuta, sunt pentru. pe mine unul ma enerveaza decantorul :P

    Reply
  • laurentiutarcomnicu pe 23 Jan 2012

    foarte interesant!

    Reply
  • Lucian pe 23 Jan 2012

    Arata ca un pisoar. In plus, suprafata mare de contact cu blatul mesei poate altera temperatura vinului din pahar. De chestiuni ca traditia, ca obisnuinta oamenilor de a bea vinul din pahare cu o anumita forma, ca faptul ca o parte integranta a placerii de a savura un pahar cu vin este ritualul servirii lui nici nu are rost sa mai discutam. E o idee cat se poate de proasta.

    Reply
  • GG pe 31 Jan 2012

    Asta in mod clar NU este un pahar pentru degustare.
    Pentru consum se pot face si pahare cu toarte ca la cratita, e vorba de imagine si de cum vrea fiecare designer sa vada acest obiect.
    Este stiut ca pentru degustare fiecare tip de vin are un model de pahar destinat. SI aici nu vorbesc doar de rosu/ alb, ci de chardonnay, riesling, cabernet, merlot, pinot, etc.
    Cel prezentat mai sus ar putea ajuta eventual la savurarea vinars-urilor dublu distilate (cognac)…
    Riedel se pricepe la asta cel mai bine zic eu…

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului