Design

(P) Hästens – secretul celor mai bune paturi din lume

scris pe 08 Aug 2013 de Constantin Bacheș 21290 vizualizări
Design - Hastens

În peste un secol de existență, o companie suedeză a dezvoltat o adevărată obsesie pentru somnul sănătos și comod. La fel cum industria auto, ceasurile haute horlogerie sau moda au superlativele lor, Hästens reprezintă maximum de calitate pe care îl poate atinge un pat. Acum, prezent și în România.

Poate nu vă sună cunoscut, dar numele Hästens ascunde în spate o experiență de peste 100 de ani în producția paturilor de înaltă calitate. Dormim mai bine de o treime din viață iar somnul influențează toate celelalte aspecte ale existenței noastre, de la sănătate la stare de spirit. De ce nu ne-am preocupa de construcția și confortul patului în care dormim la fel de mult ca de siguranța mașinii pe care o conducem?

Compania Hästens a debutat în anul 1852. Pehr Adolf Janson deschidea pe atunci în orașul Koping din Suedia un mic atelier de fabricat șei. După 50 de ani, fiul lui Janson decidea să schimbe complet obiectul de activitate, iar Hästens devenea exclusiv producător de paturi. Își folosea experiența acumulată în domeniul manufacturii, păstra atenția acordată detaliilor și, mai important, impunea un nou standard pentru calitatea somnului. În doar cinci decenii, paturile Hästens erau recunoscute în întreg Regatul, iar familia regală suedeză le înmâna sigiliul regal ca semn al aprecierii.

Fiecare pat care iese pe poarta atelierului Hästens e privit în continuare ca o operă de artă. Într-o lume a producției pe bandă rulantă, producătorul suedez continuă să creadă în continuare că îmbinarea dintre materialele naturale și construcția manuală realizată de specialiști pot conduce într-adevăr la cele mai bune paturi din lume. În viziunea Hästens, nici o mașină nu poate înlocui priceperea unui artizan, la fel cum nici un material sintetic nu are calitățile necesare pentru a înlocui „ingredientele“ tradiționale precum părul de cal, bumbacul, lâna, inul sau esența de pin din care este construit cadrul de susținere al patului. Din același motiv, construcția unui singur pat durează nu mai puțin de 160 de ore.

După o lungă așteptare, Hästens a deschis la București primul showroom dedicat somnului. Puteți obține mai multe detalii la showroom-ul Hästens din Galeria World Trade Center, Piața Montreal 10, Sector 1, sau pe site-ul www.hastens.com

[nggallery id=802]

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului