Design

Otto Espresso – epoca atomica, reinterpretată

scris pe 31 Aug 2012 de Constantin Barbu 8104 vizualizări
Otto_036

În 1946, designerul italian Giordano Robbiati din Milano breveta unul dintre cele mai frumoase espressoare. Timp de câteva decenii, modelul Atomic a reprezentat o referință de design, dar a pierdut teren în fața aparatelor din ce în ce mai complicate. Prin Otto, o companie australiană speră să reînvie mitul Atomic.

Aparatul lui Robbiati este unul extrem de simplu: un vas sub presiune care este încălzit pe aragaz pentru a face un espresso italian perfect. Diferența față de competitori a stat întotdeauna în forma elegantă, cu linii curbe caracteristice pentru “epoca atomică” de după cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Modelul Atomic a fost atât de populat încât a fost produs sub licență (sau nu) în întreaga lume, din Noua Zeelandă în Cuba și Ungaria. Originalul este acum un exponat la mai multe muzee de tehnică și design din întreaga lume, alături de opere semnate de designeri celebri ca Dieter Rams.

 

Noul Otto Espresso, fabricat în Australia, este una dintre cele mai interesante reinterpretări moderne ale legendarului Atomic. Aparatul funcționează pe același principiu simplu, pe baza unei surse de căldură care crează presiune într-un rezervor, dar adaugă, la fel ca modelele târzii de Atomic, o duză de abur pentru spumă de lapte.

Otto este construit aproape integral din metal și promite să fie la fel de durabil ca și modelul original. Pe lângă espressor, compania producătoare oferă și o plită cu inducție proiectată special pentru a funcționa cu modelul Atomic modern (aparatul nu este compatibil cu plitele cu inducție obișnuite). Mai multe detalii pe ottoespresso.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului