Design

O pârtie de ski interioară cu o diferență de nivel de 160 de metri va fi construită lângă Stockholm

scris pe 27 Sep 2011 de Constantin Barbu 11756 vizualizări
ski feat

La câteva zeci de kilometri de Stockholm, o echipă scandinavă de arhitecți a proiectat una dintre cele mai mari pârtii de ski interioare din întreaga lume. Cu o formă simplă, dar extrem de spectaculoasă, noua pistă va avea o diferență de nivel de 160 de metri și o lungime de 700 de metri.

Numit Skipark 360, noul centru pentru sporturi de iarnă va fi deschis tot timpul anului și va fi singurul din lume care întrunește condițiile necesare pentru a găzdui Campionatul Mondial de ski. Suprafața totală a complexului va fi de 70 000 de metri pătrați, iar turiștii vor avea la dispoziție și mai multe pationoare, un traseu de ski-fond și un hotel cu centru SPA integrat.

Întreaga stațiune va folosi exclusiv energie regenerabilă de mai multe feluri, de la electricitate colectată de panouri solare și centrale eoliene la sisteme de încălzire bazate pe energia geotermală. Construcția noii stațiuni va începe în 2013-2014 și va dura doi ani, iar după deschidere este prevăzut un flux de peste 500 000 de vizitatori anual. Mai multe detalii pe pagina oficială a casei de arthitectură C.F. Moller.

5 comentarii

 • Anonymous pe 27 Sep 2011

  Nu ar fi fost mai simplu sa dezvolte o statiune intreaga, nu cred ca zapada ar fi o problema pentru ei in anumite zone alte tarii. Si cred ca ar fi avut zapada destul de mult timp din an.

  In Dubai mai inteleg, dar in Norvegia?!

  Reply
  • john pe 27 Sep 2011

   Suedia

   Reply
  • Dan pe 27 Sep 2011

   Au statiuni chiar faine! Åre e foarte faina, numai ca e foarte departe de Stockholm. Asta se va adresa schiului de o zi. Si langa Stockholm, nu zapada e problema ci lipsa pantelor :)

   Reply
 • Nicky pe 27 Sep 2011

  Sunt dusi cu pluta rau de tot!

  Reply
 • Catalin pe 27 Sep 2011

  Si’n Olanda (Terneuzen) e o partie de genul asta. Mult mai mica, e adevarat.

  La fel, nu prea au pante. Si nici cu zapada n-o duc maretz.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului