Design

O bucătărie…ca și cum n-ar fi existat

scris pe 12 Feb 2013 de Dragoș Aliciu 14481 vizualizări
Design - Valcucine

În nici un alt loc din casă ergonomia nu este atât de necesară ca în bucătărie. Compania italiană Valcucine a prezentat prima versiune a sistemului „Logica“ în 1996, o actualizare subtilă dar extrem de eficientă a mobilierului.17 ani mai târziu, bucătăria este cu atât mai practică cu cât reușește să dispară complet. E timpul pentru „o nouă logică“.

Prima gamă „Logica System“ punea în valoare partea din spate a blatului de bucătărie. Mobilierul măsura 80 cm în lățime și se dovedea extrem de practic prin montarea unei linii complet utilitare de-a lungul suprafeței de lucru. Dincolo de zona utilă a blatului puteau fi găsite suporturi pentru tacâmuri, sertare și locuri de stocare ascunse precum și dulapuri suspendate de perete care aduceau tot instrumentarul la îndemână.

Valcucine a revenit asupra designului și a reușit integrarea ideii din 1996 inclusiv în forma insulară a bucătăriilor pe care le produce în prezent. După cercetarea amănunțită a comportamentului oamenilor în bucătărie compania pune acum accent nu doar pe latura practică a utilităților, dar și pe ușurința cu care ele pot fi complet ascunse vederii.

Un corp aparent compact, bucătăria Valcucine este capabilă să se transforme complet. Ușile glisează pentru a dezvălui dulapuri complet utilate, prizele, suporturile pentru cuțite și instrumente sunt perfect încorporate în mobilier alături de aparate electrocasnice de dimensiuni apreciabile. Mai interesant, Valcucine a prevăzut blatul de bucătărie cu o suprafață mobilă astfel încât bucătarul să se poată deplasa în orice zonă are nevoie, fără a fi nevoit să se oprească din gătit.

Sistemul este construit din componente 100% reciclabile, ușor de montat și de demontat, rezistente la căldură și acțiunea apei. Poate fi curățat și strâns ca și cum n-ar fi existat niciodată.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului