Design

Mobilierul fără vârstă – Tresserra

scris pe 20 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 4797 vizualizări
Screen shot 2011-04-20 at 1.24.38 PM

Numele Tresserra ar trebui să fie prezent în toate cursurile contemporane de design industrial. Frapant este că aceeași denumire își găsea loc și în prelegeri de acum 30 de ani, la fel de natural.

Nu ar fi deloc o exagerare. Jaime Tresserra, fondatorul și omul de viziune al companiei este un designer îndelung aclamat, premiat cu numeroase distincții internaționale și, mai mult, expus în galerii precum Muzeul de Design din Munchen. Și-a început cariera ca student al facultății de drept în Barcelona, dar odată descoperită, pasiunea pentru design l-a scos din jurisdicția avocaturii și, mai mult, i-a adus premiul pentru cea mai bună mostră de mobilier modern, chiar de la prima participare în cadrul unui târg de profil.

De atunci și până în prezent semnătura lui Jaime a acoperit proiecte complexe, de la amenajări interioare la yacht-uri, de la clădiri de birouri la hotelul Arts din Barcelona sau sediul central al unei bănci din Madrid. Stilul companiei este monumental fără a fi incomod, elegant fără a se pierde în decorațiuni inutile, pe scurt o combinație nemuritoare de curente și abordări de design. Tresserra folosește cu ușurință lemn de nuc, sicomor sau lămâi, alege fără probleme între scaune și mese, fotolii, rafturi de bibliotecă sau birouri.

Poate cel mai interesant lucru în privința mărcii este capacitatea sa de a rezista curentelor diferite de design. În colecția companiei se află piese care au acumulat deja o vârstă considerabilă. Suprinzător sau nu, arată la fel de actuale acum la fel cum erau și în anii ’80. Iar dacă vreți să le vedeți „la lucru“ nu trebuie decât să dați play la oricare dintre filmele Batman (1989), Live flesh, Damage sau The flower of my secret. Vizionare plăcută!

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului