Design

Menu Denmark

scris pe 20 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 5061 vizualizări
menu

Suntem supuși greșelii și implicit stereotipiilor. Așteptăm mașini solide din Germania, vinuri și șampanii de calitate din Franța și design inteligent de la nume cu rezonanță italiană. Menu vine să adauge Danemarca pe harta designerilor de mare clasă.

Red dot design award, Good design, Design Award Germany, FORM, Australian Design award, IF și câteva altele sunt distincții acordate de profesioniști din domeniu inovatorilor designeri danezi. Exemplul IKEA ar trebui să fie de ajuns pentru a marca intrarea scandinavilor în lumea destul de elitistă a design-ului mondial. Și totuși, un atelier de succes venit din Danemarca pare cel puțin neobișnuit.

„Dacă există cineva care să prindă o stea căzătoare și să o transforme într-o sursă de lumină fără nevoia electricității aceia vom fi noi!“ spune declarația de principii a casei de design nordice. Nimic mai adevărat. Cu toate că se concentrează pe obiecte simple, de uz zilnic, Menu reușește să găsească soluții complet diferite de tot ce s-a mai încercat. Suportul de bijuterii ia forma unui arbore strălucitor, vazele sunt fabricate din cauciuc modelabil viu colorat, iar carafa de apă, un obiect cât se poate de obișnuit, lasă apa să curgă păstrând înăuntru cuburile de gheață.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului