Design

Editează-ți mâncarea! – iPlate

scris pe 11 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 7365 vizualizări
Design - iplate

Cu puțin umor, un artist francez reface interfața unui program de manipulare foto pe suprafața unui set de farfurii. „Cut“ (a tăia) s-a aflat în bucătărie dintotdeauna, iar gândul că „undo“ (anulare), „copy – paste“ (copiere și lipire), și „clone“(clonare) ar putea fi reale ne face să visăm la extinderea „invenției“ dincolo de mâncare.

Într-un fel sau altul, viața se mută pe calculator. Timpul petrecut între taste a crescut exponențial în ultimii ani, iar funcțiile uzuale ar fi de mare folos în fiecare zi. Cui nu i-ar plăcea să rezolve totul cu un „undo“ atunci când lucrurile merg prost, să decupeze obiecte și să le schimbe locul după bunul plac, să-și corecteze vestimentația sau să multiplice numărul de bomboane din cutie, la fel de ușor cum ar schimba o poză pe monitor?

În cazul lui Todd Borka jocul computerului adus în viața reală se desfășoară pe farfurii. Desenatorul a înlocuit decorațiunile obișnuite de pe porțelanăria de bucătarie cu iconurile din Photoshop. Pe de o parte, posibilitățile sunt amuzante. Mâncarea nu se pune în farfurie ci se importă la alegere dintr-o listă, totul poate fi mărit cu ajutorul lupei, guma de șters înlocuiește spălatul vaselor, comanda „Ctrl+Z“ readuce la forma inițială gogoașa din care nu ar fi trebuit să guști. Pe de alta, farfuriile sunt un indiciu important despre cât timp petrecem în fața calculatorului și cât de mult ne-a schimbat viața evoluția tehnicii până acum.

Setul iPlate este format din patru farfurii diferite. „Import food“, „Edit food“(editează mâncarea), „Image size“ (dimensiunea imaginii) și „Ctrl+Z“ (comandă de tastatură echivalentă cu undo). Rămâne un joc plăcut și un cadou perfect pentru un prieten pasionat de calculatoare și nu numai.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului