Design

Magazinul-insulă Louis Vuitton

scris pe 21 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 35096 vizualizări
Design - Louis vuitton island store

Marcă franceză cu o tradiție impresionantă, Louis Vuitton e puternic implicată în tot ceea ce înseamnă producția de modă. Nu vorbim acum despre rochii, pantofi sau binecunoscutele valize ci despre designul uneia dintre reprezentanțele din Singapore, probabil cel mai spectaculos magazin de lux construit vreodată.

Despre Marina Bay Sands Development s-a mai vorbit în special în legătură cu hotelul care tronează deasupra unuia dintre golfurile din Singapore. Ei bine, reprezentanța Louis Vuitton proiectată de arhitectul Peter Marino, a fost construită în același loc, nu foarte departe de piscina suspendată.

Louis Vuitton Island Maison este un magazin de aproape 2500 mp separat complet de mal. Se poate ajunge înăuntru doar prin traversarea unui pod, de pe apă cu ajutorul unei șalupe sau printr-un pasaj subteran care conduce către centrul luminat din plin de soare. 300 de panouri de sticlă alcătuiesc acoperișul și pereții exteriori ai construcției. Și pentru ca razele ultraviolete să nu distorsioneze percepția asupra colecțiilor de haine și accesorii, fiecare dintre aceste ferestre au fost acoperite cu o membrană specială care filtrează lumina naturală într-un mod similar cu cel folosit aici.

Proiectul inaugurat în luna septembrie a anului trecut aparține unui birou de arhitectură obișnuit să lucreze cu numele mari din lumea luxului. „Peter Marino“ a desenat până acum interioare pentru Ermenegildo Zegna, magazinul Hublot din Place Vendome, sediul Christian Dior în Londra sau turnul Chanel din New York. Pentru interiorul insulei Louis Vuitton arhitectul a ales o temă nautică, dar designul variază în funcție de scopul încăperii.Zona Pavilionului este construită folosind cherestea similară cu cea de pe velierele mari, acoperită de pânze care dau impresia unor vele și bătută cu piatră asemănătoare cu cea din vechile porturi. Dincolo de spațiul de vânzare reprezentanța Louis Vuitton încorporează o bibliotecă precum și opere de artă ale unor artiști precum cubanezul Ruben Toledo sau britanicul Richard Deacon.

Magazinul este al cincilea deschis în Singapore de către Louis Vuitton în decursul a 33 de ani de când brandul este reprezentat direct în statul asiatic.

Citiți și alte articole similare:

Hotel Marina Bay Sands Singapore – piscina de la 200 de metri înălțime

Vele din sticlă și catarge din oțel, arhitectură contemporană pe Yangtze

Revenirea la feminitate

Autor: Dragoș Aliciu Foto: Louis Vuitton via ilvoelv

1 comentariu

  • imparaturosu pe 25 Feb 2012

    foarte tare insa nu foloseste la nimic. superficialitatea a primit un nume: fashion.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului