Design

Legătura dintre lumină și artă: Foscarini

scris pe 16 Dec 2011 de Dragoș Aliciu 8699 vizualizări
Design - Foscarini

O marcă italiană de design este atât de marcată de ideea de inovație încât a inclus betonul pe lista materialelor folosite. N-ar fi nimic neobișnuit până acum dacă Foscarini nu s-ar ocupa de proiectarea, inovarea și modificarea cu totul a corpurilor de iluminat.

O echipă de 34 de designeri s-a ocupat de modelarea imaginii Foscarini în ultimii ani. Colecția producătorului italian pare un șir nesfârșit de studii asupra luminii și formei în care poate fi ea „împachetată“.

Apărută în anii ’80, marca și-a propus de la început să evite regulile și dogmele, pornind afacerea chiar din centrul sticlăriei . În primul rând, designerii s-au îndepărtat de clasicele lămpi din sticlă de Murano, aflate la modă în acea perioadă. Au căutat materiale și moduri noi de a lumina încăperea și, 30 de ani mai târziu, brandul este în continuare unul dintre cele mai spectaculoase de pe piață.

Cercertările au mers atât de departe încât anul acesta, producătorul a lansat pe piață o colecție realizată în întregime din beton(!). „Aplomb“ este fabricată dintr-un tip de material mai fluid decât cel folosit în domeniul construcțiilor și mult mai ușor de turnat în forma conică aleasă de către designeri.

Oferta, atât din punctul de vedere al materialelor cât și al designului, acoperă toate formele pe care le pot lua corpurile de iluminat. Există zeci de produse: lămpi de podea, suspendate de tavan, pentru exterior sau care se pretează la montarea pe perete. Urmăriți galeria foto.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului