Design

La Shanghai a început construcția primului “earthscraper”

scris pe 06 Apr 2012 de Constantin Barbu 25209 vizualizări
feat earthscraper

Expresia “ zgârie-nori” este o traducere destul de exactă a englezescului “skyscraper”. Încă nu știm cum se traduce “earthscraper”, dar la Shanghai a început construcția primului hotel proiectat în adâncime.

Noul Songjiang Shimao Hotel a fost gândit de biroul de arhitectură Atkins, aceeași companie care a proiectat și celebrul Burj al Arab, primul hotel de 7 stele din lume. Clădirea va face parte dintr-un complex de agrement cu o suprafață de aproape jumătate de milion de metri pătrați și va fi construit într-o fostă carieră de piatră, acum abandonată, la 45 de kilometri de Shanghai.

Hotelul va avea 19 nivele, dintre care doar 3 vor fi deasupra nivelului carierei în care va fi construit. Depresiunea enormă lăsată în urmă de vechea exploatare va fi parțial inundată, pentru a crea un lac de agrement, iar nivelele inferioare ale hotelului vor fi situate sub nivelul apei.

Un dom din sticlă cu o înălțime de 60 de metri va face de asemenea parte din complex, iar punctele-cheie de pe lista noilor construcții vor include un acvariu enorm și o cascadă artificală. Dacă lucrările vor decurge conform planului, construcția va fi finalizată la începutul anului 2015. Mai multe detalii pe atkinsglobal.com

8 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului