Design

Ikepod – cum ia naștere o clepsidră perfectă

scris pe 26 Apr 2011 de Constantin Barbu 13000 vizualizări
ikepod

Mark Newson, unul dintre cei mai influenți designeri în viață, conform revistei Time, a reinterpretat pentru Ikepod unul dintre cele mai vechi instrumente de măsurare a timpului: clepsidra.

Ikepod și-a început povestea în anul 1993, atunci când Oliver Ike a remarcat creațiile lui Mark Newson.  Compania a produs o serie conceptuală de ceasuri de mână, dar datoriile mari au dus la falimentul companiei în anul 2003. Doi ani mai târziu, Newson și un colecționar de artă din New York au cumpărat marca și au relansat-o în forma actuală.

Mark Newson este cunoscut pentru mai multe proiecte de design de succes, cum ar fi scaunul First Class pentru noile avioane Airbus A380 ale companiei aeriene australiene Qantas, și are lucrări expuse în mari muzee ale lumii, cum ar fi MOMA (Metropolitan Museum of Modern Art – New York), Musée des Arts Décoratifs – Paris și Museum für Angewandte Kunst (Muzeul Artelor Aplicate) de la Frankfurt.

Clepsidrele Ikepod by Mark Newson sunt manufacturate după tehnicile tradiționale elvețiene și sunt disponibile în variante de temporizare de o ora și de zece minute. Mai multe pe ikepod.com.

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului