Design

Idei de design pentru o bucătărie deschisă – Armando Ferrani

scris pe 06 Iul 2011 de Dragoș Aliciu 22401 vizualizări
Untitled-1

Curentul bucătăriilor deschise nu mai e o surpriză pentru nimeni în lumea designului interior. Sugestiile de amenajare sunt însă binevenite, mai ales din partea unei mărci precum Armando Ferriani.

Demontarea peretelui care separă bucătăria de restul casei are avantajele și dezavantajele inerente. Cert este că mediul interior al unei case se schimbă complet și, ironic poate, mai mult spațiu crează și mai multă apropiere, unind familia în jurul unor puncte focale de interes. Armando Ferriani este un arhitect care gândește cu atenție modul în care mobilierul de bucătărie și cel de living, de exemplu, ar trebui să se îmbine armonios. Italianul este fără dubiu un arhitect complet, propunând soluții la fel de valoroase pentru întreaga casă, dar în cazul de față ne concentrăm doar pe bucătării.

Stilul lui Ferriani simplifică toate formele la maximum, păstrează doar esențialul mobilierului, încercând în același timp să combine culorile și materialele din două spații cu utilitate complet diferită. Totul aranjamentul este atât de simplu, încât cel mai adesea, un singur element „sparge“ calmul coloristic. Puteți afla mai mult informații despre arhitect pe site-ul oficial al studioului pe care îl conduce. Armando Ferrani


3 comentarii

 • Babilou pe 07 Jul 2011

  Da, e fain asa, asa avem si aici in Canada in casa noastra, dar la stilul de a gati al romanilor, cu papara, prajeli de ceapa si carne, oale ce fierb cu orele pe sobe si emit aburi (de ex. sarmale), risti sa-ti miroasa casa pana la etaj, chiar daca ai hota etc. si sa nu iasa mirosul o saptamana. Mai ales iarna.
  Bucatariile astea sunt pentru gatitul la microunde, cu semipreparate si… salata Cesar.

  Reply
 • Dracula pe 06 Oct 2011

  Babilou ai perfecta dreptate – “stilul” asta modern, care numai stil nu e, e o gaselnita pentru a transforma apartamentele vechi la renovare, ca sa nu se investeasca prea multi bani si pentru ca in genere, apartamentele vechi asa au fost construite, mici. Exista blocuri in care s-au unit doua etaje pentru ca din doua apartamente sa se faca unul singur, cu “primirea” la etajul superior si camerele de dormit (una mai mare si una foarte mica), plus baia, la etajul inferior.
  Si da, astia nu prea gatesc acasa, ma intreb ce mananca ( :) poate sandviciuri si pizza incalzita in cuptorul cu microunde …
  Dar asa e, la noi se gateste, vrei nu vrei, si sarmale, si musaca, si o gramada de mancaruri aromate care astora le intorc nasul (vorbesc de bine) si abia asteapta sa guste … Unii te intreaba direct “cand mai faceti sarmale?” de parca toata ziua stai sa invartesti la ele :)

  Mie nu-mi place, drept pt care am gasit un apartament cu bucataria separata (de trecere :) si cu geam propriu. By the way, n-am nimic impotriva alora carora le place bucataria in sufragerie, dar daca nu ai un geam pe care sa-l deschizi chiar cand faci o omleta, eu m-as sufoca …. Apoi, daca ai canapele de piele bej, poti sa le zici adio din ziua in care le-ai cumparat ….
  Dar cu gusturile nu te pui, si mai ales cu moda ….

  Reply
 • Mitza pe 15 Feb 2012

  In aceste bucatarii se poate gati orice. O spun din experienta. Chestia cu mirosul este asa ca sa avem ce discuta .Daca faci peste prajit oriunde , inclusiv in curte si lasi geamul deschis intra miors in casa si iese cand aerisesti cu simt de raspundere.

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului