Design

Hotelul de pe pistă – JetWay

scris pe 25 Iul 2013 de Dragoș Aliciu 5903 vizualizări
Design - hotelul de pe pista

Construcția futuristă din imagine este o cameră de hotel pentru avioane private care se montează direct pe pista de aterizare. Un studio de design din Serbia a primit comanda unui astfel de proiect din partea unei categorii de clienți care au nevoie de un timp de odihnă înainte de a pleca spre altă destinație. Oricât de excentric ar suna, rezultatul este spectaculos.

O construcție cu o singură cameră e departe de a purta numele de hotel. Dar proiectul realizat de arhitecții sârbi din cadrul studioului Margot Krasojevic întrunește toate condițiile pentru a se apropia de standard. Designul realizat pentru o pistă din Doha, Qatar îi scutește pe proprietarii avioanelor private de drumul de la avionul privat până în oraș pentru cazare.

Designul este compus din trei forme telescopice construite dintr-un polimer ușor și marcat în exterior prin încastrarea unor secțiuni din tritiu inofensiv pentru sănătatea umană. Strălucirea lor nu necesită consum de energie și are rolul de a face vizibilă construcția pe aeroporturi.

În ciuda formei alungite și a corpurilor ascuțite care o compun, Margot Krasojevic prezintă construcția ca extrem de ușor de transportat și chiar demontat complet în părțile care o compun. Conceptul de design mizează pe o cât mai bună adaptare a Jetway la condițiile de mediu de pe pistele de aeroport. Încăperea este capabilă să filtreze apa de ploaie pentru folosirea ei în interior și, datorită formei, diminuează căldura provenită de la aparatele de zbor.

1 comentariu

  • MamicaMea.ro pe 25 Jul 2013

    O idee superba dar nu stiu cat de practica, acupa foarte mult spatiu in aeroport, daca ar fi ceva sub forma de terminal pentru avioane mici in care fiecare avion trage l a “scara” si apoi are un apartament ar fi fost mult mai cool, eventual si pe roti

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului