Design

Espresso perfect, oriunde – HandPresso

scris pe 04 Iul 2011 de Constantin Barbu 16711 vizualizări
handpresso

Imginați-vă că sunteți călător pe un submarin și străbateți oceanele lumii scufundați la 150 de metri adâncime. Dimineața, în adâncuri, nevoia unei cafele bune rămâne la fel de importantă, dar condițiile de la bord nu permit instalarea unui espressor de bună calitate. O companie franceză a creat un aparat nu cu mult mai mare decât un briceag elvețian, operabil doar prin forța brațelor, capabil să facă o cafea excelentă, oriunde. Literalmente, oriunde.

Handpresso este mai asemănător ca formă și mod de funcționare, mai mult decât cu orice altceva, cu o pompă de bicicletă. Un piston acționat manual generează într-o cameră etanșă o presiune de 16 bari, ideală pentru obținerea unui espresso de bună calitate, iar utilizatorul trebuie doar să adauge în aparat o doză de cafea în format E.S.E. (Easy Serving Espresso – Espresso cu Servire Ușoară) și o ceașcă de apă fierbinte. O demonstrație a modului în care este folosit aparatul, chiar în situația descrisă mai sus, la 150 de metri adâncime, puteți vedea în clipul video de mai sus.

Dacă dozele de cafea nu sunt disponibile sau preferați să folosiți un amestec personalizat, producătorul oferă și un sistem portabil de comprimare a cafelei măcinate, care include și trei capsule de depozitare, pentru a avea totul pregătit din momentul în care plecați la drum. Aparatul are o greutate de doar 400 de grame și, datorită numărului foarte mic de componente, este foarte ușor de întreținut. Accesoriile disponibile includ o husă din material rigid pentru depozitare și mai multe seturi de călătorie, care includ și cești din plastic rezistent și termosuri de dimensiuni variate. Mai multe detalii pe handpresso.fr.


2 comentarii

 • VLAD pe 05 Jul 2011

  Espresso facut cu Handpress e departe de a fi perfect, conform multor site-uri care se ocupa de cafea. Aceeasi parere o veti gasi si pe coffeegeeks.com.

  Da, e o solutie pentru cei care sunt pe drum/la birou si care nu vor sa bea mizerii gen Nescafe, dar de aici pana la perfect mai e cale lunga de batut.

  Reply
 • Alina pe 24 Jul 2012

  Fain!

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului