Design

Echilibru între vechi și nou – sediul renovat al unei agenții de branding

scris pe 25 Aug 2011 de Dragoș Aliciu 8969 vizualizări
casa refacuta feat

Un birou de arhitectură din Ohio, SUA, a găsit o soluție interesantă pentru combinarea arhitecturii clasice cu nevoile moderne ale unei firme de branding. Rezultatul arată că se poate ajunge la un echilibru între vechi și nou și poate fi interpretat ca o soluție viabilă și pentru problemele de același gen din România.

Mlicki este o agenție de branding din statul american Ohio. Se ocupă de imaginea clienților, gândind, proiectând și analizând fiecare detaliu, de la papetărie la logo-uri și sloganuri. Au nevoie, la rândul lor, de o imagine interesantă, inovatoare, iar sediul cu arhitectură clasică în care aveau sediul nu se potrivea întrutotul cu nevoia de prospețime. Au apelat la biroul de arhitectură Jonathan Barnes propunându-le să găsească echilibrul între nou și vechi.

Conform cerințelor inițiale, un spațiu de 600mp trebuia să fie renovat și amenajat astfel încât amestece elemente originale ale caselor vechi cu exemple de design modern. După deliberări, JBAD a dărâmat părțile neesențiale ale clădirilor și a ales formele circulare pentru delimitarea spațiilor, geamuri generoase pentru cât mai multă lumină naturală și nuanțe aprinse în colorarea pereților. O singură structură poligonală a fost adăugată în completarea uneia dintre clădiri, dar altfel, arhitectura exterioară a rămas neschimbată.

Citiți și alte articole pe aceeași temă:

Iedera fotovoltaică – noua modă a panourilor solare

Lumina ca element de design – Oranjeriile Amdega

Filtrul care purifică aerul cu ajutorul plantelor – Andrea

Autor: Dragoș Aliciu Foto: Jonathan Barnes via Inhabitat

 

1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului