Design

Dușul orizontal

scris pe 09 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 13361 vizualizări
Design - dusul orizontal

Cabinele de duș cu programe de hidromasaj nu au nevoie de prezentări elaborate. Apa este eliberată din duze în secvențe prestabilite cu scopul de a relaxa, dar întotdeauna persoana care le folosește este obligată să stea în picioare. O companie germană rezolvă problema și prezintă primul duș orizontal.

Prezentat la mijlocul lunii ianuarie la o expoziție din Basel de către o companie germană, dușul orizontal poate fi comparat cu o cabină de solar. Doar că în loc de raze ultraviolete din „tavanul“ aparatului apa cade de deasupra prin șase duze al căror debit și mod de curgere poate fi programat de către utilizator.

O invenție a Dornbracht, companie specializată pe producția de accesorii de baie și bucătărie, dușul orizontal este capabil de a pune în funcțiune trei programe de relaxare. În primul, apa este eliberată ca o ploaie, avansând de la nivelul umerilor până spre picioare la o temperatură de 33-38 de grade. Al doilea masaj presupune alternarea modurilor de curgere, de la formă de casacadă până la jeturi subțiri care traversează corpul de la prima duză, la cea de a șasea. În final, programul de „destresare“ se face întins pe spate, cu fața către duze și presupune stropirea cu apă la temperaturi și cantități variabile.

Interfața de programare se numește Ambiance Tuning Technique și, dincolo de cele trei „scenarii“ de relaxare oferă ca opțiune personalizarea comportamentului dușului după bunul plac al utilizatorului, permițând schimbarea temperaturii apei, debitul sau modul de curgere.2 comentarii

  • zeltera pe 11 Feb 2012

    cool.

    Reply
  • Dan pe 12 Feb 2012

    “O invenție a Dornbracht…” nu-mi pare a fi nicio inventie, doar pozitia corpului este orizontala nu si dusul care este tot acolo in tavan. Daca tot vorbim de inventii va propun una pe care sa o studiati: dusul fara apa!

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului