Design

Designul va salva lumea – nouă idei de la Art. Lebedev

scris pe 13 Dec 2011 de Constantin Barbu 15716 vizualizări
lebedev

Studioul moscovit de design Art. Lebedev este cunoscut mai ales pentru un model de tastatură care folosește un mic ecran OLED pentru fiecare tastă, Optimus Maximus. Dincolo de celebritatea oferită de acest produs extravagant, comunitatea de designeri ruși oferă soluții simple și frumoase, plecate de la o premisă radicală: designul va salva lumea.

Optimus Maximus – cea mai configurabilă tastatură din lume

După cum spuneam mai sus, Optimus Maximus este produsul care le-a adus celebritatea designerilor de la Art. Lebedev. O tastatură aparent banală, Maximus folosește un ecran OLED pentru fiecare tastă, astfel că funcția și imaginea afișată poate fi personalizată în funcție de necesități.

Spectrus – hub USB în formă de prismă

Atunci când lumina albă trece printr-o prismă din sticlă, ea este separată în toate culorile curcubeului. Plecând de la această constatare, multiplicatorul USB Spectrus împarte semnalul unui singur port în șapte alte ieșiri, codate în culorile ROGVAIV.

Segmentus – ceasul digital cu brațe indicatoare

Cine spune că un ceas cu afișaj numeric nu poate folosi indicatoare? Și nu doar cele trei obișnuite, pentru ore, minute și secunde, ci câteva zeci, care se recombină pentru a forma o imagine a cifrelor ce indică ora.

Svintus – un prelungitor… altfel

Multiplicatoarele de priză nu trebuie să fie doar albe și rectangulare. Inspirat de firul “în coadă de purcel”, Svintus este o reinterpetare interesantă a unui obiect de zi cu zi.

Mamilla – o baterie de baie futuristă

Seria de baterii Mamilla, prezentată inițial în urmă cu opt ani, este o reinterpretare modernă a designului clasic și funcțional. Accentul cade pe formele curbate și neobișnuite, iar rezultatul este cel puțin spectaculos.

Skrepkus – agrafa de birou, reinterpetată

Poate cea mai simplă schimbare radicală, agrafa de birou Skrepkus adaugă o spirală în centru pentru pentru o aderență mai bună și un aspect mai frumos. Nu știm dacă funcțional este un upgrade, dar estetic, Skrepkus este destul de interesant.

Mus3 – cursorul de pe birou

Ideea mouse-ului Mus3 este simplă: dacă avem un cursor pe spațiul de lucru virtual de pe ecranul calculatorului, de ce nu am avea unul și pe spațiul de lucru real, de pe birou? Rezultatul îl puteți vedea mai sus.

Vă rugăm aruncați resturile în iarbă!

Creat pentru orașul rus Perm, coșul de gunoi de mai sus face parte dintr-o campanie care încurajează reciclarea și managementul responsabil al deșeurilor.

Termofor – saună fără fum

Termofor este un sistem de generare de abur pentru saună care încălzește electric mai multe pietre poziționate în partea superioară. Mai puțin autentic, dar mai practic și mai sănătos.

Mai multe detalii și alte idei interesante pe artlebedev.com.


3 comentarii

 • Luchi Georgescu pe 27 Jan 2012

  Mi se pare un articol informativ foarte bun. Insa in afara de a vedea produse de design industrial, cu diferite functionalitati, m ar interesa sa stiu care dintre ele sunt comercializate si unde. Poate unii dintre cititori doresc sa si achizitioneze unele dintre ele. Ca mine de exemplu. Cred ca in masura in care aceasta informatie poate fi cunoscuta de catre dvs, ar trebui adaugata la finalul prezentarii fiecarui produs. Informarea e buna, insa ar fi si mai bine daca ar putea avea si o finalitate practica. Multumesc si astept raspunsul dvs.

  LG

  Reply
 • Andrei pe 07 Mar 2012

  Cred ca mi-ar fi frica sa tin acel prelungitor in priza.Prima impresie ce mi-a creato a fost de ceva “dragut”, urmata rapid de “pericol”

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului