Design

Designul californian între 1930 și 1965

scris pe 07 Feb 2012 de Dragoș Aliciu 8913 vizualizări
Design - California design

Cu toate că a devenit celebru în primul rând datorită vedetelor de cinema, statul California a fost o pepinieră importantă de designeri și arhitecți. O expoziție deschisă în cadrul muzeului de artă Los Angeles reunește toate creațiile reprezentative apărute de la începutul anilor ’30 și până la jumătatea anilor ’60.

După anii de privare din timpul Marii Crize și cei ai conflagrației mondiale cu numărul doi, America intra într-o efervescență a consumului și, odată cu ea, creștea și nevoia apariției unui nou stil de design care să ilustreze sufletul acelor vremuri.

California se număra printre centrele de bunăstare americană. Hollywood-ul era mai activ ca oricând în producția de filme și vedete și, cu aceeași viteză funcționa și școala de designeri porniți de pe Coasta de Vest. Anii ’50 și ’60 sunt anii modernismului californian, ai formelor neregulate și mobilierului de inspirație spațială. Ceea ce azi, la o distanță de doar 50 de ani, numim „retro“, era atunci vârful de lance al designului. Nume de designeri și arhitecți precum Charles și Ray Eames, Richard Neutra, Frank Gehry și Rudi Gernreich își câștigau celebritatea și consacrarea la nivel mondial.

LACMA, Muzeul de artă din Los Angeles realizează cea mai cuprinzătoare trecere în revistă a designului anilor ‘30-’65 printr-o expoziție care numără 350 de obiecte, de la mobilier la modă, ceramică, bijuterii, desene arhitecturale și textile. Expoziția „Living in a Modern Way“ este unul dintre cel mai bune studii ale designului american de după 1945.


California Design: Living in a Modern Way va fi deschisă până în luna iunie 2012. Puteți obține mai multe informații despre expozanți și obiecte pe site-ul oficial al muzeului de artă din Los Angeles.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului