Design

Design și ecologie – Mazzali

scris pe 03 Iul 2012 de Dragoș Aliciu 7167 vizualizări
Design - Mazalli

Mazzali a pornit, la fel ca multe alte companii locale, la începutul anilor ’60 într-un oraș din nordul Italiei. Jumătate de secol mai târziu, firma încă explică despre cum se îmbină mobilierul de calitate, un design impresionant și atenția pentru mediu în industria italiană de design.

Mazzali fondatorul și implicit firma căreia i-a împrumutat propriul nume și-au început activitatea în 1962 într-un mic atelier din Ugozzolo, în apropiere de Parma. Tânărul avusese intuiția de a anticipa o nouă modă în mobilierul italian – a șifonierelor de dimensiuni mari – și pe baza ei a început să-și construiască primii pași într-o industrie deja aglomerată.

Pas cu pas, Mazzali s-a îndreptat către statutul unei companii mari, cu reprezentanțe și sute de angajați. De la „walk in closets“ firma s-a implicat și în producția de mobilă pentru dormitoare sau living. Din 1992, atunci când a fost terminată noua fabrică compania și-a impus standarde stricte nu numai de calitate a mobililerului produs ci și referitoare la respectul față de mediu.

Producția are loc cu totul în Italia, iar procesul este cât de prietenos cu mediul se poate. Este folosit lemn provenit din plantații sustenabile, vopsele cu minimum de emisii, cele mai bune tehnologii de mediu și un departament de cercetare care să exploateze cât mai bine calitățile materialelor, fără a face rabat de la ideea protecției mediului. În rest, imaginile au un impact mai mare decât prezentarea.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului