Design

Design iconic: Muji – de la CD la MP3

scris pe 15 Apr 2013 de Constantin Barbu 5420 vizualizări
muji

CD-playerul de perete produs de studioul de design japonez Muji își are locul în galeriile MoMA din New York, dar și-l pierde în casele oamenilor. Soluția? Transformarea sa într-un difuzor Bluetooth.

Obiectul original, un CD-player pătrat care era activat printr-un fir într-un mod similar unei lămpi sau a unui ventilator de tavan a devenit unul dintre cele mai bune exemple de design modern japonez. Funcționalitatea sa era foarte simplă: utilizatorul trăgea de un fir, CD-ul începea să se învârtă, iar muzica începea să cânte. Totuși, odată cu “decăderea” din ultimii ani a formatelor muzicale fizice, cititoarele de CD-uri simple aproape că au dispărut din listele de cumpărături ale celor care vor un player muzical.

CD-player-ul Muji Original (sus) și difuzorul Bluetooth pe care l-a inspirat (jos)

Recent, Muji a anunțat un nou produs, bazat pe același design, dar cu o gamă de funcții mai apropiată de cerințele utilizatorilor actuali. În locul ferestrei transparente care permitea urmărirea rotirii CD-ului, o grilă albă, simplă, acoperă un difuzor conectabil prin Bluetooth la orice smartphone, mp3-player sau computer compatibil. Asfel, funcționalitatea este adusă la zi, iar designul rămâne același: simplu, minimalist, orientat către ergonomie maximă. Cu un preț de aproximativ 70 de euro (8900 de Yeni japonezi), difuzorul Muji ar putea fi una dintre cele mai bune alternative pentru cei care caută un aparat cât mai simplu. Mai mult detalii pe site-ul companiei.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului