Design

Design de rezistență – Kettal

scris pe 24 Mai 2011 de Dragoș Aliciu 7398 vizualizări
featured

Canapeaua din sufragerie nu iese niciodată în ploaie, la fel cum nici comoda televizorului nu așteaptă prea des în soare venirea proprietarului. Calitatea mobilierului de exterior este testată secundă de secundă, din momentul montării. Exemplificăm prin Kettal, unul dintre cei mai importanți producători spanioli de mobilă.

Toți producătorii din lumea design-ului se preocupă de calitatea materialelor. Aspectul interesant devine nul ca valoare fără un control strict al texturilor, metalelor, lemnului folosite în procesul de producție. Iar pentru mobilierul de grădină, studiul trebuie să fie chiar mai strict. Ușor de prevăzut, orice piesă care părăsește protecția casei se transformă. Depinde de brand-ul care semnează producția dacă transformarea este una bună sau nu.

Din 1964, Kettal îmbină cu succes cele două laturi – design-ul prietenos, conceput întotdeauna cu pretenții contemporane, și atenția la calitate. Faptul că de-a lungul timpului Gruppo Kettal a adunat alături nume mari din lumea design-ului – Rodolfo Dordoni, Hella Jongerlius sau Marcel Wanders – și că s-a dezvoltat prin cumpărarea unor mărci franceze de profil, ar trebui să ne dea exact dimensiunea casei de producție spaniole.

În materie de colecții, Kettal Maia ni s-a părut cea mai interesantă. Patricia Urquiola a schițat o colecție pe cât de simplă, pe atât de spectaculoasă. Punctul central îl reprezintă împletiturile care, deși de la distanță dau impresia ratanului, sunt făcute din porotex, un material extrem de rezistent la acțiunea luminii naturale, căldură și complet impermeabil.

ZigZag este o altă lucrare interesantă, o colecție care se concentrează mai mult pe accesorii de exterior decât pe mobila în sine.

 

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului