Design

Covorul puzzle

scris pe 11 Ian 2012 de Dragoș Aliciu 7615 vizualizări
Design - covoare flor

Într-o cameră obișnuită, covorul este cel care intră primul și iese ultimul. Un sistem brevetat de o companie americană schimbă complet viața carpetelor și covorașelor de orice fel. Flor alungă monotonia, repară stricăciunile, se adaptează cu repeziciune și, nu în ultimul rând, arată spectaculos datorită asamblării modulare, asemănătoare unui puzzle.

Cu excepția variațiilor de culoare, formă și material, nu se poate spune despre covoare că au trecut prin foarte multe schimbări de design de-a lungul timpului. Dincolo de gradul de uzură și potrivire coloristică, nici pretențiile proprietarilor nu le-au cerut vreodată evoluția.

Chiar și așa, o companie americană a decis să inoveze modul în care un covor se potrivește în cameră. Într-un mod similar cu cel folosit de plăcile de gresie designerii au împărțit suprafața covorului în pătrate cu latura de 50cm. Modelele diferite pot fi amestecate cu ușurință, dar dincolo de asta, componentele sunt ușor de înlocuit, mult mai ușor de curățat și mutat.

Flor, compania care a imaginat sistemul, a eliminat de asemenea nevoia cuielor, capselor sau lipiciului pentru prindere. Cuplarea pieselor se face prin intermediul unor cercuri cu o parte adezivă care țin legate bucățile de covor în orice model dorit.

Variantele sunt multiple, mai ales că producătorul pune la dispoziție peste 110 variante de culoare, la care se adaugă diferite modele de material. Dincolo de „calculatorul de variante“ site-ul flor oferă posibilitatea folosirii unor tipare gata pregătite sau formarea covorului perfect pe baza unui model disponibil la download.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului