Design

Concept: Piamo, espressorul pentru microunde

scris pe 12 Feb 2013 de Constantin Barbu 5587 vizualizări
557613_480538261986542_1040534909_n

Principiul de funcționare al unui espressor este destul de simplu: apa și aburul sub presiune trec printr-o capsulă de cafea, iar rezultatul este o băutură aromată. O echipă germană încearcă acum să facă acest mecansim simplu să funcționeze folosind un cuptor cu microunde, pentru momentele când un espressor clasic nu este disponibil.

Numit Piamo, espressorul este practic doar o ceașcă obișnuită de cafea, cu un capac neobișnuit: un rezervor de apă este așezat deasupra unui filtru, care la rândul său susține o capsulă de cafea. Odată pus în cuptorul cu microunde, în recipientul pentru apă presiunea crește, odată cu temperatura apei. În doar 30 de secunde, presiunea atinge un nivel suficient pentru a extrage un espresso perfect, fără să fie nevoie de nici o altă interacțiune din partea utilizatorului și nici de aparatură specializată.

Piamo este în acest moment doar un prototip, dar ar putea deveni un produs comercial dacă primește finanțare prin intermediul platformei germane de finanțare colectivă a proiectelor startnext.de.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului