Design

Cina alături de omida care fumează narghilea – restaurantul Alice în Țara minunilor

scris pe 07 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 10969 vizualizări
Design - restaurant alice 2

De la intrare și până în sala de mese, designul interior al unui restaurant din Tokyo este cu totul inspirat de povestea fantastică a lui Lewis Carroll. Clienții pot lua masa între cești de ceai enorme, cărți de joc și camere tematice. Fiecare detaliu amintește de câte un personaj, într-un concept care aparține atelierului japonez Fantastic Design Works.

Am mai scris despre restaurante deosebite din Paris, Kiev, Moscova sau Londra, dar designul interior al „Alice in Wonderland“ e absolut… fantastic, din toate punctele de vedere. Pe o suprafață de aproape 200mp povestea lui Lewis Carroll a fost reprodusă la virgulă prin mobilier, desene și decorațiuni inspirate atât din volum în sine cât și din versiunea animată Disney.

De-a lungul podelei alb-negre clientul este invitat pe o hartă a „țării minunilor“. Recepția este construită din volume enorme legate în piele, – trimitere la momentul în care Alice este micșorată – separeurile aduc aminte de gardul din grădina reginei de inimă roșie, candelabrele de multitudinea de soldați din cărți de joc, iar mesele și scaunele sunt similare cu cele folosite de Pălărierul nebun și prietenii săi.

Desenele lui John Tenniel, artistul care a ilustrat prima versiune a cărții, au fost reproduse peste tot pe pereți, iar unele dintre personaje au și camere dedicate.

Integrarea perfectă a poveștii aparține designerilor Eiichi Maruyama și Katsunori Suzuki de la biroul Fantastic Design Works, o firmă japoneză specializată în proiectarea de restaurante și baruri.

1 comentariu

  • Torax pe 08 Nov 2011

    Superb, absolut superb. Numai un “nebun” matematician ca Lewis Carroll ar fi putut scrie o asemenea capodopera.

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului