Design

Ceramic Stereo – conceptul care încearcă să schimbe modul în care interacționăm cu tehnologia

scris pe 04 Iun 2013 de Dragoș Aliciu 4682 vizualizări
Design

Ecranele tactile au schimbat complet modul în care oamenii iau contact cu tehnologia, dar odată cu ele a apărut și nevoia unei evoluții. „Connected interactions“, un proiect demarat de designerul Victor Johansson, propune un amestec între funcțiile touch ale telefonului mobil și gesturile uzuale, de zi cu zi.

Conceptul a plecat de la banalul bol cu chei, locul în care cheile apartamentului așteaptă până la următoarea folosire. Ceramic Stereo este un difuzor care împrumută de altfel forma vasului și care combină funcțiile tactile ale telefonului cu funcționalități date de locul în care este pus telefonul pe suprafața din lemn.

Gadgetul se conectează la dock prin bluetooth, la fel ca în cazul unei interacțiuni normale telefon – stație, dar o parte din funcțiile sale muzicale precum play, pause sau radio devin active în momentul plasării telefonului într-un anumit punct de pe difuzor. Fără butoane, dock-ul controlează funcționalitatea exclusiv prin mișcarea aparatului.

Conceptul a fost dezvoltat de Victor Johansson, un designer de obiect care și-a propus să caute moduri noi prin care oamenii pot folosi tehnologia în feluri intuitive și care a mai condus proiecte similare în alături de companii precum Microsoft sau Orange. Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul oficial aici

Ceramic Stereo from Victor Johansson on Vimeo.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului