Design

Centrul de studiu și cercetare în confort – Busnelli

scris pe 24 Noi 2011 de Dragoș Aliciu 8732 vizualizări
Design - Busnelli

Canapelele nu sunt bolizi de Formula 1 și nici rachete spațiale. Nu își schimbă forma radical de la an la an și deservesc mereu același scop. Ce anume din producția lor poate motiva existența unui centru de cercetare și dezvoltare în cadrul unei companii producătoare de mobilier?
„- Fiecare detaliu!“ spune firma italiană Busnelli. Ar trebui ascultați, sunt printre cei mai buni din domeniu.

Un brand precum Busnelli intră perfect într-o categorie formată din alăturarea dintre clasic și modern. O parte din piesele colecțiilor producătorului italian sunt exact asta – povești care încep cu forme cunoscute, folosite și în trecut, și se termină în moduri surprinzătoare, mult mai legate de prezent. E ca și cum un design de mobilier din 2011 și unul din 1970 s-ar ciocni cu putere unul de altul pentru a da naștere unei forme cu totul noi.

Canapeaua Bohemien

„bohemien“ este un astfel de exemplu. Privită în partea de sus, tapițeria canapelei are un model tradițional, întâlnit cel mai adesea la divane sau piese de mobilier similare din piele, în timp ce partea de jos este realizată dintr-un material care curge elegant până în podea, creînd un efect ieșit din comun.

Libro (stânga) și Fiocco (dreapta, în reflexia geamului) sunt designurile expuse în colecția permanentă a muzeului de artă din NY

Soluția, și altele similare, aparțin Centro Studi & Ricerche, un departament care pune față în față oameni creativi și profesioniști în domeniul materialelor. Aripa de design și cercetare are grijă ca proiectele arhitecților și designerilor care lucrează alături de Busnelli să poată fi puse în practică la un grad de calitate riguros, pe care compania îl respectă din anii ’60. Un astfel de departament a permis firmei să prezinte un scaun precum Fiocco sau un proiect asemeni lui Libro nu mai târziu de 1970. Cu toate că au fost expuse în colecția permanentă a Muzeului de artă modernă din New York, piesele de mobilier sunt cât se poate utilizabile și nu lucrări create să bucure doar ochii.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului