Design

Cel mai bun lucru pe care îl poate face o fereastră este să dispară

scris pe 08 Mar 2012 de Dragoș Aliciu 18430 vizualizări
Design - cel mai bun lucru pe care il poate face

Fereastra e mediatorul unei relații bune pe care o cameră de locuit trebuie să o aibă cu spațiul exterior și, mai ales, cu lumina Soarelui. O companie elvețiană dedică timp și energie cercetării în domeniul sistemelor de ferestre glisante. În mod ironic, producătorii de ferestre caută modalități prin care să-și ascundă munca mai mult decât să o arate.

Ocupația zilnică a inginerilor care se ocupă de proiectarea ferestrelor Sky Frame este să-și facă munca perfect neobservabilă. Construiesc uși glisante din podea până în tavan, urmărind să transforme spațiul exterior într-un element de decor…al interiorului.

Dincolo de transparența de 98% a geamurilor folosite, cadrele de aluminiu pe care este montată sticla sunt extrem de subțiri, abia sesizabile. Cu ajutorul șinelor și al unui sistem de motoare controlat prin telecomandă, proprietarul poate să gliseze suprafețele astfel încât să transforme orice cameră într-un balcon supradimensionat, complet deschis spre exterior. Elementele fixe și cele mobile se combină astfel încât soluția să fie perfectă pentru spațiul în cauză, indiferent dacă e vorba de geamuri cu formă rotundă sau ferestre înalte până la patru metri. Sistemul poate fi folosit cu până la 4 șine separate folosite pentru glisarea una după alta a geamurilor mobile.

Lumina e într-adevăr elementul principal al proiectului, dar securitatea, izolarea termică/fonică și construcția nu trebuie ignorate la fel ca geamurile. Sky Frame promite rezultate excelente pentru toți factorii de mediu lăsând proprietarul să se concentreze exclusiv pe frumusețea peisajului…cu ferestrele închise sau larg deschise.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului