Când mobilierul îți spune propria poveste

Parcurgerea succintă a listei de proiecte acceptate de Splinter Works arată că atelierul nu se încadrează în lista producătorilor de mobilier obișnuiți. Dar e în regulă: cada suspendată ca un hamac, masa inspirată dintr-un pantof cu toc sau biroul care se închide într-o semisferă arată că nici clienții Splinter Works nu sunt tocmai persoane cu pretenții standard.
Spre deosebire de un producător de mobilier clasic, Splinter Works a fost deschis în anul 2009 cu scopul declarat de a fabrica piese de mobilier care să ofere o inspirație reală pentru clienți. Compania londoneză nu are o linie de producție în serie, acceptând doar lucrări realizate pe comandă sau prezentându-și talentul creativ în cadrul unor serii limitate. Procesul de creație începe cu o informare completă din partea clientului asupra unor detalii obișnuite și previzibile precum forma, dimensiunile sau spațiul în care va fi montată piesa. Spre deosebire de un producător obișnuit, Splinter Works cere însă și detalii despre importanța pe care respectiva piesă o va avea în viața proprietarului.
Pentru lucrările la cerere – bespoke – Splinter Works oferă posibilitatea clienților de a se implica în designul mobilierului încă de la începutul proiectului sau dimpotrivă, de a aștepta finalizarea piesei fără a avea nici o intervenție dincolo de brief-ul inițial. În acest fel au fost construite bucătăria Tithe și dulapul Trick, o masă de conferință botezată Soar sau Belgravia, un birou conceput pentru a se încadra într-o încăpere deja amenajată.

Mai multe dintre designurile companiei pot fi văzute pe site-ul oficial.
http://www.blog-espritdesign.com/artiste-designer/concept/vessel-la-baignoire-hamac-par-splinter-works-17599
E bine de stiut si parerea unor adevarati consumatori de design. Succes!