Design

Baia, cel mai tehnologizat loc din casă – Toto

scris pe 14 Mar 2012 de Dragoș Aliciu 13885 vizualizări
Design - Toto

Probabil cea mai bună observație în privința băilor Toto e că nu seamănă deloc cu o baie. Sunt dotate cu robineți, cadă și chiuvetă, dar per ansamblu, designul final e mai apropiat de liniile unei bucătării sau ale unei camere de living decât de cel al unei toalete. Diferența e dată și de tehnologie. Baia are toate șansele să fie camera cu cea mai mare aglomerație de dispozitive hi-tech pe metru pătrat.

Chiar dacă poate nu o arată, Toto este de fapt o marcă japoneză. Conform propriului site, cea mai importantă marcă japoneză și, dacă luăm în considerare anul de debut al companiei – 1917 – una dintre cele mai vechi din domeniu.

În 1912, fondatorul Kazuchika Okura, începea să studieze producția obiectelor sanitare din ceramică, deja răspândite pe scară largă în SUA și Europa. Ironic, cu o cultură a băii extrem de complexă, Japonia era încă blocată la nivelul vaselor din lemn și al orașelor lipsite de canalizare. Dar, pe măsură ce avantajele lumii moderne au început să se facă simțite, importanța Toto a crescut constant până în punctul în care compania se recomandă ca una dintre cele mai influente la nivel global.


Colecțiile Toto nu arată ca sălile obișnuite de baie. Sunt luminate diferit, folosesc alte materiale și, de multe ori înlocuiesc formele clasice cu designuri neasemănătoare. Diferitele tehnologii brevetate sunt ascunse subtil în spatele unor detalii care nu oferă nici un indiciu despre adevărata lor funcțiune. EcoCap e o tehnologie care economisește apa care curge de la robinet, Aerial Shower are un sistem de amestecare a apei cu aerul care face experiența dușului mai plăcută, iar Hydrohands imită atingerea unui maseur prin hidromasaj.


2 comentarii

 • daniel pe 14 Mar 2012

  Un amanunt esential al bailor Toto – washlet-ul, adica bideul incorporat in colacul toaletei. Nelipsit din orice sala de baie din Japonia, accesorizat cu incalzirea colacului, odorizant si fohn pentru uscare. Asta in timp ce in Europa nici macar bideul nu este omniprezent.

  Reply
  • n pe 05 Aug 2013

   corect! si pentru autor… e uimitor… baia la japonezi .. lipsa canalizarii? cand englezu nu se spala ca se imbolnaveste Japonia era plina de bai si civilizatie! rusinica ca tratam asa subiectul referitor la alt univers numit Japonia!

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului