Design

Bucătării de la personalități, pentru personalități – Warendorf

scris pe 26 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 14308 vizualizări
Design - bucatarii warendorf

Colaborarea cu designeri celebri a crescut semnificativ notorietatea companiei Warendorf în segmentul mobilierului de bucătărie. Philippe Starck și Piet Boon și-au pus amprenta pe câte o colecție din gama producătorului german, dar chiar și în absența lor, simplitatea formelor, ingeniozitatea designului și a soluțiilor de stocare urcă Warendorf fără probleme în elita producătorilor de mobilă la nivel mondial.

Istoria mărcii Warendorf începe în 1973 ca producător de mobilier pentru brandul de electrocasnice german Miele. Din 2005 proprietariatul fabricii se schimbă și, cinci ani mai târziu, în urma expirării contractului, „Miele die kuche“ preia numele localității din care funcționează fabrica – Warendorf.

Warendorf Techno

Warendorf Philipe Starck Library

În concepția Warendorf, bucătăria este punctul central al casei, locul în care se pregătește masa, dar și camera care îi adună laolaltă pe toți membrii familiei. Designul lui Philippe Starck a urmărit liniile unei biblioteci plasând, destul de neobișnuit, cărți în jurul corpului de bucătărie. Chiar și în absența lui, materialele și modul de construcție folosite de Warendorf fac trimitere la spații de „living“, mai mult decât o simplă dependință. Poate nu la fel de cunoscut precum Starck, Piet Boon este un designer olandez, al doilea cu care Warendorf a desenat o colecție specială. Dincolo de simplitatea liniilor, concepția lui Boon despre design se leagă în primul rând de durabilitate. Conform lui, corpurile de bucătărie produse de Warendorf ar trebui să poată fi folosite cel puțin 20 de ani.

Warendorf Living

Warendorf Living

Warendorf Piet Boon

Motivul pentru care Warendorf își permită să facă astfel de promisiuni este producția complet centralizată. Compania își produce propriile materiale, pune la punct designul și conduce propriile teste de uzură. Cu excepția colecțiilor speciale, liniile Warendorf se disting între patru concepte: Living, Arhitectural, Techno și Country. Nimic din colecție nu rămâne însă bătut în cuie, clientul având posibilitatea de a-și alege propriile furniruri, finisaje și soluții de stocare.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului