Design

Bicicleta de antrenament pentru Tour de France

scris pe 06 Iul 2011 de Constantin Barbu 13287 vizualizări
tour de france

De mai bine de un secol, Tour de France este evenimentul de referință din calendarul ciclist anual. Pro-Form Tour de France promite să simuleze întregul traseu de 3600 de kilometri printr-o bicicletă de cameră inteligentă, care include toate datele despre efortul pe care îl presupune fiecare porțiune de drum.

Bicicleta folosește tehnologia iFit Live, bazată pe Google Maps, și permite utilizatorului să selecteze orice porțiune de traseu și să parcurgă o simulare cât mai exactă a sa. Pro-Form TdF ia în considerare chiar și forța de frecare și vântul, în funcție de o serie de criterii biometrice care pot fi stabilite prin intermediul sistemului de control tactil.

Aparatul de fitness folosește și un sistem de înclinare personalizabil, care poate fi folosit fie în mod static, fie în mod dinamic, în funcție de condițiile drumului pe care îl simulează. Prețul unei biciclete este de 1300 de dolari, iar mai multe detalii sunt disponibile pe proform.com.

6 comentarii

 • Ion pe 06 Jul 2011

  Nu vreau sa par rautacios dar asta e o metoda de antrenament pentru baietii care se duc la sala, in nici un caz pentru ciclisti. Acestia din urma au ceea ce se cheama simulatoare pe care se monteaza bicicleta cu totul. Astfel se pastreaza bicicleta cu tot ceea ce inseamna ea inclusiv pozitia pe bicicleta si mecanica acesteia. De altfel aceste aparate se vad si la incalzire inainte de orice etapa.

  Reply
  • MM pe 06 Jul 2011

   Gresesti! Ceea ce vorbesti tu e doar un suport care le ridica roata din spate, dar care nu tine cont de frecare, inclinatia drumului sau vant. Ei se antreneaza pe asemenea simulatoare (Armostrong cel putin in vremurile bune o facea) dar mult mai performante decat cel de aici. Acele aparate masurau tot de la un ciclist de la ritmul cardiac pana la forta cu care apasa pedala …asa invatau sa apese cu aceasi forta atat cu piciorul stang cat si cu cel drept. La unul ca noi forta e disproportionata, ceea ce duce automat la un randament scazut.

   Reply
 • Costel pe 06 Jul 2011

  Ioane esti rautacios

  Reply
 • gb pe 07 Jul 2011

  exista suporturi pentru bicicleta care simuleaza trasee, vant, pante etc…astfel este asa cum zice Ion, uitati-va si la etapele din turul frantei pe eurosport si o sa vedeti o reclama la un astfel de simulator – suport pentru bicileta!

  Reply
 • Copilul Cel Istet pe 20 Jul 2011

  Nu stiu daca se mai uita autorii articolului aici – dar vreau sa-mi cumpar si eu aceasta bicicleta.

  Am intrat pe site si se pare ca acolo se fac vanzari doar pe teritoriul SUA. Aveti idee cum se poate comanda bicicleta in Europa?

  Merci

  Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului