Design

Bagno Sasso – când lemnul ajunge în sala de baie

scris pe 23 Sep 2011 de Dragoș Aliciu 18802 vizualizări
Design - Bagno Sasso

Bagno Sasso este un studio de design elvețian complet, cu proiecte de amenajare răspândite peste tot în lume și premii pe măsura designurilor. Dar de departe cele mai atrăgătoare produse ale companiei se găsesc în baie, unde cada fabricată din lemn și chiuveta care ia forma unei cochilii fac parte din decorul hotelurilor și apartamentelor de lux.

Un produs precum „Ocean“ este în același timp spectaculos, impresionant, simplu ca formă, dar și extrem de complicat din punctul de vedere al producției. Forma neobișnuită a lemnului, materialul din care a fost proiectată cada, este modelată cu ajutorul unor tehnologii folosite în cadrul producției mașinilor de F1. Datorită acelorlași dispozitive lemnul din care este fabricată poate fi schimbat, esența fiind tratată astfel încât să obțină impermeabilitate maximă și să nu fie afectată în nici un fel de acțiunea apei.

În gama producătorului, într-un stil asemănător, intră și seria „Laguna“ care pune accent pe forme fluide, în timp ce departe de naturalețea lemnului se află Ammonit și Wedge, chiuvete confecționate din ciment și prelucrate fie în forma unei cochilii, fie ca un bloc de piatră drept, cu un aspect futurist. Dar dincolo de obiecte izolate, în ultimii ani, Bagno Sasso s-a specializat pe crearea de săli de baie complicate, expertiza în prelucrarea materialelor fiind folosită și în cadrul unor amenajări de living sau dormitoare, în cadrul unor apartamente exclusiviste.

Bagno Sasso și-a câștigat notorietatea în lumea designului în urma acestor desene inovatoare ca formă și, de altfel, extrem de simple și plăcute ca și concept. Compania a fost fondată în 1995 de către un fost biciclist profesionist (!), Rolf Senti, un om a cărui viziune a împins Bagno Sasso în cronicile revistelor de profil, dar și pe lista de dezvoltatori de hoteluri sau a unor complexe rezidențiale din Elveția sau din afara ei.


0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului