Design

Magicienii italieni ai fierului forjat – Ciacci

scris pe 04 Oct 2011 de Dragoș Aliciu 17461 vizualizări
Design - Ciacci

Un producător italian de mobilier din fier forjat și-a extins oferta în toate direcțiile în care ceilalți nu au îndrăznit. Ciacci are un fel aparte de a aborda metalul, un mod unic de prelucrare care îndepărtează ideea că fierul este un element de design interior rece și impersonal.

Prima imagine despre fierul forjat merge de obicei în direcția pieselor de mobilier greoaie și impunătoare, a unghiurilor ascuțite și țepușelor periculoase. De aceea o companie precum Ciacci, un producător aflat în branșă din 1964, iese în evidență imediat în cazul unei comparații .

Totul pleacă de la cei nouă designeri cu care compania colaborează frecvent. Ei imaginează formele fluide, dând metalului o onduire destul de neobișnuită și, s-ar putea spune, spectaculoasă în raport cu ce se numește convențional „mobilier din fier forjat“. De la desene îndrăznețe precum „Astro“, care împrumută aspectul legăturilor chimice la designuri clasice ca cele din cazul „Kelly“ și „Juliet“, Ciacci arată o abordare foarte flexibilă asupra metalului. Poate fi romantic la fel ca în „Mon Amour“ sau direct ca în cazul patului matrimonial „Vitoria“, visător ca pentru „Fly“ sau simplu precum „Mirelle“.

Oferta se împarte în patru colecții principale, „Gold“, „Classic“, „Kreaty“ și „Outdoor“, linia de piese de mobilier exterior. Gold și Kreaty sunt încercările producătorului de a umple spațiile dincolo de mobilierul de dormitor, alcătuit din paturi, veioze și modele de lampi asortate. Classic rămâne însă baza companiei, o colecție care numără 26 de paturi duble, câteva modele de paturi simple și accesorii de dormitor.


1 comentariu

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului