Design

Mobilierul care se transformă – Clei Italia

scris pe 27 Apr 2011 de Dragoș Aliciu 17217 vizualizări
clei

Acum ceva timp, un film prezentând piese de mobilier foarte apropiate de ideea roboților Transformers făcea furori pe Internet. Încă uimește, chiar și în urma celor 3 milioane de vizualizări adunate. Atenție, vizionarea lui poate avea ca efecte adverse căutarea unui pat în orice piesă de mobilă care vă înconjoară!

Vinovatul pentru mobila transformabilă este o companie din Brianza, Italia, axată încă de la fondare, în 1962, pe găsirea celor mai ingenioase soluții de ocupare a spațiilor mici. Dar asta nu înseamnă că marca Clei este una adresată exclusiv studenților claustrofobi din camerele de cămin. Brandul italian vorbește de permanenta reinventare și, mai ales, despre nevoia de a adapta spațiul în care trăim în funcție de starea de spirit.

Nu sunt vorbe goale. Întregul efort de dezvoltare al firmei merge spre descoperirea de soluții noi, tehnologii și patente orientate spre modularitate și ușurința schimbării.

Pe scurt, simplu și adeseori spectaculos, mobilierul Clei se metamorfozează în exact ceea ce nu pare a fi. Biblioteci voluminoase devin prin câteva apăsări paturi de două sau trei persoane, simple canapele se transformă în paturi supra-etajate, în timp ce mese întregi se pliază și se fac nevăzute pentru eliberarea spațiului.

Ușurința cu care se întâmplă totul este fascinantă, o schimbare radicală a camerei care are loc fără a mișca un singur pix de la locul lui. La propriu!

2 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului