Cultură

Vioara Stradivarius Lady Blunt, scoasă la licitație pentru mai mult de 10 milioane de dolari

scris pe 05 Mai 2011 de Constantin Barbu 12134 vizualizări
stradivarius

Vioara Stradivarius Lady Blunt, numită după cea mai celebră posesoare de până acum, una dintre nepoatele Lordului Byron, va fi scoasă la licitație pe 20 iunie de către Fundația Muzicală Niponă, iar toți banii obținuți vor fi donați eforturilor de reconstrucție după cutremurul din luna martie. Vioara a fost scoasă la licitație ultima dată în anul 2008, când s-a vândut pentru 10 milioane de dolari.

Primul posesor cunoscut al vioarei, care a fost construită de Antonio Stradivari în 1721, a fost francezul Jean Baptiste Vuillaume, care a deținut-o până în anul 1864, când a vândut-o Annei Blunt, una dintre nepoatele cunoscutului poet romantic britanic Lord George Gordon Byron. Până în anul 2008, când vioara a fost achiziționată de către Fundația Muzicală Niponă, Stradivarius-ul a mai trecut prin mâinile a opt posesori.

“Fiecare dintre instrumentele din colecția noastră ne este foarte drag, dar dată fiind scara catastrofei care a lovit Japonia, credem că fiecare om și fiecare organizație trebuie să faca un sacrificiu pentru a-i ajuta pe cei loviți de tragedie”, a declarat Kazuko Shinomi, președintele Fundației Muzicale Nipone. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul casei de licitații Tarisio. Puteti citi mai multe despre Antonio Stradivari si celebrele lui instrumente aici.

3 comentarii

  • Reginald pe 03 Oct 2011

    Cu viorile Stradivarius se petrece un fenomen curios . Suntem INTOXICATI cu stiri finantiste : cit costa , cit a costat , cu cit s-a vindut , cu cit s-a licitat , cu cit se va licita . In schimb nu primim stiri muzicale . Ca de pilda : ce violonist a cintat ultima data pe aceasta vioara Stradivarius – Lady Blunt ? Si cind ? Si ce ?

    Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului