Cultură

Vanity – capodopere ale fotografiei de modă la Wien Kunsthalle

scris pe 05 Ian 2012 de Constantin Barbu 7051 vizualizări
gundlach-2

“Fotografiile de moda sunt intotdeauna interpretari, rezultate ale unei puneri în scenă. Ele reflectă și permit vizualizarea zeitgeist-ului prezentului și îl anticipează pe cel al zilei de mâine.”, declara F.C. Gundlach, unul dintre cei mai importanți fotografi de modă și colecționari de fotografie din Germania la deschiderea expoziției Vanity. Evenimentul reunește 200 dintre cele mai bune imagini din colecția sa, din anii ’20 și până în prezent.

Expoziția explorează evoluțiile modei și ale reprezentărilor vizuale ale diferitelor curente, începând din perioada interbelică, cu reprezentările dramatice ale manechinelor prezente la Expoziția Mondială de la Paris din 1937 și până în prezent, la colajele cu persoane fotografiate prin Google StreetView, ale lui Edgar Leciejewski.

Brigitte Bauer, Op Art-Badeanzug von Sinz, Vouliagmeni/Griechenland 1966

F.C. Gundlach poate fi considerat un personaj renascentist al lumii modernet: cu peste 180 de coperte și 5500 de pagini de fotografii publicate în revista germană Brigitte, el este fondatorul mai multor galerii de artă și fundații cu scopul susținerii tinerilor fotografi. Multe dintre cele 200 de fotografii prezentate au fost de-a lungul timpului publicate în reviste precum Harper’s Bazaar sau Vogue și au ca autori fotografi celebri, precum Richard Avedon, Sibylle Bergemann, Guy Bourdin, Horst P. Horst, David Lachapelle, Leon Levinstein sau Regina Relang.

Gjon Mili, T. Norell, Spring Fashions, Mushroom pleats, 1955

Expoziția poate fi vizitată până pe 1 aprilie la Kunsthalle Wien, iar detalii complete pot fi găsite pe site-ul oficial al instituției.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului