Cultură

Sub-City: Parisul si New York-ul văzute prin ieșirile de la metrou

scris pe 27 Sep 2011 de Constantin Barbu 11308 vizualizări
subcity

Adeseori, atunci când explorezi un oraș îndepărtat folosind metroul, unele dintre cele mai memorabile scene sunt de la ieșirea din stații. Mai ales în cazul unor orașe de dimensiunea Parisului sau a New York-ului, diferențele de peisaj dintre stații situate în capete îndepărtate ale sistemului pot fi izbitoare. O echipă de tineri regizori a început o serie de ”poeme vizuale” care prezintă magia descoperirii unui oraș prin sistemul său de tranzit subteran.

Sub-City Paris

Sub-City New York

Proiectul este în derulare, iar în viitor va include și alte orașe, precum Londra sau Moscova. Puteți urmări seria pe pagina oficială de Vimeo a echipei Redglass Pictures.

2 comentarii

 • Berzelius pe 28 Sep 2011

  Fix pix!

  Aratam ce vrem noi sa aratam.
  N-am vazut inca subway-ul newyorkez dar m-a izbit alaturarea unei iesiri de metrou intr-o zona mai “populara”, cu tarabe si reclame chinezesti, imediat dupa prezentarea a doua iesiri in zone centrale, cu zgarie-nori si oameni in tinuta business. Pe cand, la metroul parizian, iesiri doar prin zonele centrale si turistice (Chatelet, Saint Paul, Charles de Gaulle-Etoile, Pont St Michel etc.) Puneti mai si voi niste iesiri mai “interesante”, gen Barbes-Rochechuart, Stalingrad, Porte de Clignancourt, Daumesnil, ca sa nu mai zic de St Denis ori Pantin.

  Reply
  • Mihai pe 28 Sep 2011

   Ei si? Si daca ar fi pus iesirea de la Barbes-Rochechuart cu ce te-ar fi incalzit? Oricum Parisul tot Paris ramane. Nicaieri nu este perfect, e adevarat, nici macar la Paris. In general in situatia unor orase ca Londra, Paris sau NY partea buna prevaleaza!Toate bune

   Reply

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului