Cultură

Leica & Magnum: Past – Present – Future

scris pe 20 Apr 2011 de Constantin Barbu 4859 vizualizări
leica

De mai bine de 60 de ani, Leica si Magnum au fost sinonime cu fotografia de cea mai buna calitate. Unele dintre cele mai memorabile imagini ale secolului al XX-lea au fost fotografiate cu aparate Leica, de catre fotografi Magnum. In 2011, cele doua companii isi sarbatoresc reusitele printr-o serie de reportaje multimedia care spun povestea din spatele aparatului de fotografiat.

Inca de la fondarea Magnum, in 1947, fotografii agentiei au incercat sa ofere o perspectiva unica, diferita, a evenimentelor pe care le captau pe film. Cel mai adesea, aparatul folosit era un Leica. Revolutii, razboaie, dar si imagini ale vietii de zi cu zi au fost imortalizate pe tot globul, iar marcile Magnum si Leica au devenit strans legate. In decembrie 2010, CEO-ul Leica, Alfred Schopf, si presedintele Magnum Photos, Jonas Bendiksen, au semnat un parteneriat tehnologic si fotografic pentru a expune cele mai importante fotografii cu istorie comuna.

Rezultatul final va fi o serie de reportaje multimedia numita “Leica & Magnum: Past Present Future”. Materialele, dintre care primul este disponibil mai sus, vor prezenta care este povestea din spatele unora dintre cele mai celebre fotografii din toate timpurile, semnate de fotografi legendari precum Henri Cartier-Bresson, Robert Capa si Bruce Davidson. Eseurile multimedia vor fi publicate periodic pe site-urile magnumphotos.com si pe leica-camera.com.

Leica este unul dintre cele mai importante nume din lumea fotografiei. Aparatele produse de compania germana au devenit un simbol al durabilitatii si al preciziei mecanice si optice, iar multe dintre companiile producatoare de echipamente fotografice din prezent isi au originile ca producatori de copii ale modelelor Leica.

Magnum Photos a fost fondata la doi ani dupa finalul celui de-al Doilea Razboi Mondial ca o cooperativa fotografica detinuta integral de membri-fotografi, cu birouri la New York, Paris, Londra si Tokyo. Unul dintre membrii fondatori, Henri Cartier-Bresson, considerat intemeietorul fotojurnalismului modern, spunea despre Magnum ca “este o comunitate a gandurilor, bazata pe o curiozitate legata de ce se intampla in lume, pe respect fata de evenimentele care au loc si pe dorinta de a le transcrie vizual”.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului