Cultură

“La culpa” câștigă premiul cel mare la primul festival de scurt-metraje organizat de YouTube

scris pe 06 Sep 2012 de Constantin Barbu 5884 vizualizări
feat yff

Pelicula spaniolă “La culpa” a câștigat prima ediție a fesivalului de scurt-metraje “Your film festival”, organizat de YouTube. Câștigătorul a fost anunțat la festivalul de film de la Veneția, iar premiul constă într-un grant de 500.000$ pentru un nou film, la regizarea căruia vor participa și Ridley Scott și Michael Fassbender.

Scurt-metrajul de aproape 13 minute, care poate fi vizionat mai jos, este o adaptare suprarealistă a unei povești deja banale: un bărbat încearcă să se răzbune pe criminalul soției sale. Pe lista finaliștilor au ajuns 10 filme din toate colțurile lumii, din Egipt și Liban, în SUA și Australia. Puteți urmări toate filmele nominalizate pe pagina dedicată festivalului.

Your Film Festival a fost organizat de Google (prin YouTube) și compania aeriană Emirates, cu sprijinul studioului cinematografic Scott Free Productions. Câștigătorii au fost aleși pe baza voturilor publicului, iar decernarea premiilor s-a făcut în cadrul celui mai vechi festival cinematografic din lume, cel de la Veneția.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului