Cultură

Artă vie pe telefonul mobil – ARART

scris pe 11 Oct 2012 de Dragoș Aliciu 8387 vizualizări
Cultura Arart

ARART este o aplicație care folosește realitatea augmentată (augmented reality) pentru a pune în mișcare picturi și desene celebre pe ecranul telefonului mobil. Mesajul artistic al operei de artă este reinterpretat, adeseori la sute de ani de la finalizarea tabloului.

Augmented Reality Art, pe scurt, ARART, este o aplicatie de iPhone care permite animarea unor tablouri și desene celebre pe ecranul telefonului. Artiștii Kei Shiratori, Takeshi Mukai și Younghyo Bak au inclus până acum„Mona Lisa“, „Fata cu cercelul de perlă“ și desenul iepurelui din povestea „Alice în Țara Minunilor“ alături de câteva opere realizate special pentru interacțiunea cu smartphone-ul.

Utilizatorul trebuie doar să îndrepte camera aparatului către tablou, aplicația recunoaște liniile definitorii și dă viață tabloului într-o animație specială. Numărul operelor incluse în aplicație este deocamdată mic, dar odată cu circularea programului pe platforme ale artiștilor, tablourile incluse în program va crește, spune designboom.

Aplicația este compatibilă cu iPhone 4S, iPad 2 sau superior și poate fi descărcată aici. Îndreptați camera telefonului către imaginile din articol pentru a vedea animațiile.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului