Călătorii

webPR: Mai mult decât o cameră de hotel – confortul unei vacanțe în rulotă

scris pe 04 Iul 2012 de StyleReport.ro 28556 vizualizări
Calatorii - Rulote copy

Panorama pe care o oferă de la înălțime o cameră de hotel e, fără îndoială superbă, dar la fel de antrenantă ca un tablou în ulei. O rulotă oferă însă libertate de mișcare completă și confort sub același acoperiș. Cât de comodă poate fi o „caravană“ modernă? Avem câteva exemple care pot demonstra.

Călătoriile cu rulota se bucură de popularitate în aproape toată lumea. Odată inoculat, „virusul“ libertății complete nu mai poate fi schimbat prea ușor pentru cei patru pereți ai unei camere de hotel. În SUA și Canada, mersul cu rulota trece ușor la capitolul „religie turistică“ și deloc întâmplător cele mai mari evoluții în materie de confort sunt aduse de peste Ocean.

Pentru America, unde distanțele sunt extrem de mari, trailer traveling a apărut în anii ’20 într-o perioadă în care cei care le foloseau erau alintați cu apelativul „turiști la conservă“. În mod evident, standardele au evoluat, iar vehiculele sunt acum la fel de comode și bine utilate ca un yacht de lux. Prin mobilier modular, proiectat inteligent, producătorii reușesc să concentreze toate elementele de confort dintr-o cameră de hotel într-un spațiu deloc foarte mare atunci când e privit din exterior.

În segmentul premium, patul măsoară peste 2m, aproape invariabil există un televizor, un sistem de sunet complet, chiuvete pentru baie și bucătărie, cabină de duș, aer condiționat, finisaje și mobilier perfect adaptate pentru ca spațiul să pară mai generos. Mai jos, găsiți câteva companii care au dus producția de rulote la nivel de artă.

1. Tabbert Paganini

 

Foto: Tabbert

E adevărat. Nu începem prezentarea cu o companie americană ci cu un producător ale cărui origini datează din Germania anului 1937. De la un model la altul Tabbert a inovat stilul de viață din jurul călătoriilor cu rulota până la un nivel de detalii impresionant. Vârful de gamă se numește Paganini și, privit din afară, nu arată deloc nenatural în spatele unei mașini de lux „Made in Germany“. Caravana, așa cum e numită de producător, oferă un spațiu interior de 195cm înălțime decupat de luminatoare, scaune cu tapițerie din piele, un pat dublu cu saltea, aer condiționat, încălzire în podea, sistem de sunet și recepție TV prin satelit.

2. Coachmen Catalina Deluxe

Foto: Coachmen

Catalina, produsă de brand-ul american Coachmen, e probabil cel mai bun exemplu pentru cât de departe a ajuns folosirea inteligentă a spațiului. În doar 9 m lungime, compania a concentrat un apartament întreg complet mobilat în stil american. Imaginile vorbesc de la sine.

3. T@B L

Foto: T@b

Să spunem doar că fără aptitudini speciale de parcare, versiunea de 4,8 m a producătorului Tabbert, T @ B este mai ușor de manevrat decât „fratele mai mare“ Paganini. Mini-caravana cântărește doar 1000 kg, dar ascunde sub caroseria în forma de lacrimă toate dotările necesare, de la spații de dormit la o toaletă complet utilată, disponibilă în versiunea de dimensiune L. Se adaugă un suport pentru două biciclete ca opțiune, frigider și toate ideile pentru eficientizarea designului care pot încapea într-un spațiu restrâns.

4. YSIN Opera

Foto: YSIN Opera

Printr-o singură apăsare de buton, dintr-un paralelipiped compact, cu un design relativ simplu, rulota YSIN se transformă într-o construcție spectaculoasă, inspirată din arhitectura operei din Sydney -  de unde și numele.
„Velele“ din poliester se desfășoară prin acționare hidraulică pe un cadru de metal, acoperind toate necesitățile unei excursii confortabile în natură. Cele două paturi pot fi transformate automat în unul singur, există un boiler care furnizează apă caldă în bucătărie, un frigider, funcție de încălzire cu aer și un duș exterior. Bucătăria modulară poate fi conectată la rezervorul de gaz, iar pliată nu ocupă mai mult loc decât un dulap. Există o verandă din lemn de tec și stejar, finisaje din oțel inoxidabil și două sertare speciale pentru păstrarea vinului la o temperatură potrivită. Spre deosebire de celelalte caravane, Opera pleacă la drum cu o viziune mult mai apropiată de natură. Cu toate că oferă un nivel de confort ridicat, rulota nu încearcă să se substituie unei camere de hotel ci să-l ajute pe locatar să se bucure de mixul perfect între o vacanță în aer liber și utilitățile care chiar o fac plăcută.

5. Sealander

Foto: Sealander

Pentru moment, Sealander este un prototip funcțional al unei rulote care nu permite doar schimbarea peisajului ci a mediului de rulare cu totul. Evoluția proiectului de până acum arată însă că rulota care alunecă pe apă la fel de bine cum merge și pe șosea nu mai are foarte mult de așteptat până la producția de serie. Spre deosebire de o caravană obișnuită, trailer-ul beneficiază de un șasiu impermeabil care îi permite să alunece încet și sigur pe apă, împinsă de un motor electric. Interiorul este complet configurabil, poate adăposti patru persoane, beneficiază de o chicinetă, un pat și o toaletă, totul într-o suprafață de doar 305 x 156 cm.

De la „mamuții“ americani de dimensiuni foarte mari la un prototip de trailer-boat dezvoltat în Germania, rulotele sunt parte din vacanța persoanelor care doresc să dețină controlul asupra propriului program. Și ce altceva poate fi mai relaxant decât libertatea totală? Cu o rulotă echipată complet, tu alegi destinația.

5 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului