Călătorii

Vacanță în stil tradițional maur – Kasbah Tamadot, Maroc

scris pe 26 Feb 2012 de Constantin Barbu 13523 vizualizări
feat kasbah

Palatul Kasbah Tamadot a fost cumpărat de miliardarul britanic Sir Richard Branson în 1998 după ce l-a descoperit la poalele munților Atlas în timpul uneia dintre expedițiile sale cu balonul. Arhitectura specifică zonei și amplasarea deosebită a permis transformarea palatului intr-unul dintre cele mai interesante și primitoare hoteluri de cinci stele din Magreb.

Dacă în Europa medievală nobilii își construiau castele pentru a-și arăta puterea și pentru a se putea retrage în timp de război, în Magreb persoanele importante puteau fi recunoscute după fortărețele impozante numite “kasbah”. Fiecare așezare avea un kasbah, poziționat de obicei în zona centrală, pentru a arăta proeminența proprietarului, dar mulți nobili au ales să își construiască reședințe fortificate și în zone pitorești sau de importanță strategică.

Kasbah Tamadot face parte în mod clar din a doua categorie: situat la aproximativ o oră cu mers de mașina de Marrakech, complexul fortificat este înconjurat de munții Atlas și a fost descoperit de Sir Richard Branson în timpul unui voiaj circumterestru în balon.  În limba berberă, numele înseamnă “briză ușoară”, ca recunoaștere a poziției privilegiate de al poalele munților, într-o țară cu o climă toridă aproape tot timpul anului.

Fortificația, cu un total de 27 de camere, a fost decorată cu antichități aduse din întreaga lume musulmană, mai ales artă tradițională marocană. Complexul a fost adus la toate standardele de confort și tehnologie care sunt de așteptat de la un hotel de cinci stele, dar avantajele ideii originale de kasbah au fost păstrate. O grădină de mari dimensiuni în stil maur este păstrată și oferă răcoare tot timpul anului, decorațiunile tradiționale albastre ale podelelor sunt încă prezente, iar confortul este unul demn de un sultan.

Cei care doresc o experiență berberă autentică au la dispoziție și nouă corturi tradiționale, situate în apropierea grădinii și mobilate în stil tradițional. Kasbah Tamadot a inclus dintotdeauna un hamam, o saună arabă completă, iar recent a fost adăugat și un centru de SPA ultra-modern, cu tratamente ce îmbină remediile tradiționale marocane cu cele mai noi tehnici de înfrumusețare.

Restaurantul Kanoun este specializat pe bucătărie tradițională marocană, dar poate oferi la comandă și preparate internaționale, iar oaspeții pot alege să ia masa și pe terasa cu vedere spre munți, lângă piscina de dimensiuni ample. La fel ca majoritatea kasbah-urilor magrebiene, Tamadot este construit ca un ansamblu de terase, acoperite de grădini și punctate cu șezlonguri. La cerere, hotelul poate oferi oaspeților și un telescop de putere mare, pentru a admira în detaliul cerul, într-o zonă aproape lipsită de lumini stânjenitoare.

Prețurile încep de la aproximativ 400 de euro pentru o cameră dublă, iar copiii sub 12 ani au acces gratuit. Mai multe detalii și rezervări pe kasbahtamadot.virgin.com.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului