Călătorii

Vacanță în luxul tropical Art Deco – Hotel Gale

scris pe 19 Iun 2013 de Dragoș Aliciu 5655 vizualizări
Calatorii - Gale

La aproape 72 de ani de la construcție, hotelul Gale revine la frumusețea care l-a făcut cunoscut pe coasta orașului Miami în anii ’40.

La începutul anilor ’40, Miami începea să resimtă efortul de război la fel de dur ca și restul Statelor Unite. Metalul și materialele folosite pentru superbele construcții Art-Deco intrau acum în construcția tancurilor și armamentului care alimentau armata americană. Terminate în 1941 în colțul de sud-vest al orașului, în apropierea unor obiective de mare interes în viața orașului, hotelurile Gale South Beach și Regent s-au numărat printre ultimele construcții ridicate în Miami în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Restul îmbrăcau culoarea cazonă a unităților militare, pierzându-și din frumusețea devenită reprezentativă pentru orașul de pe coasta de Est.

2013 este anul renașterii pentru cele două construcții din South Beach. Menin Hotels, un grup hotelier responsabil și pentru alte renovări de efect din Miami, a redat strălucirea stilului Tropical Art Deco, aduncându-i în același timp și numeroase actualizări de design moderne.

Privit dinăuntru, Gale pare a fi platoul unui serial retro cu mozaicuri înflorate, stucaturi simple, covoare lucrate manual și lambriuri din lemn închis la culoare. Construcția din 1940 a fost renovată pentru a îngloba 87 de camere, fiecare decorată în stilul specific al Miami-ului, cu o vagă aromă de design italian, punctată prin detalii. Lumina spațiilor interioare e emisă de candelabre de perete sau filtrată de ferestrele încadrate de marmură.

Pe lista de dotări li se alătură o piscină de 464 de metri pătrați, o cameră de recreere amenajată în subsolul clădirii precum și Regent Cocktail Club, un tribut adus barurilor de cocktailuri, extrem de populare în prima perioadă de aur a hotelului.

0 comentarii

Lasați un comentariu

* necesar
* necesar (confidential)
. Prin completarea acestui formular, sunteți de acord cu termenii și condițiile site-ului